Ez már a vicc kategóriája: bepanaszolták Hadházyt az állatorvosi kamaránál

Panaszt nyújtott be két állatorvos Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ellen az MTVA Kunigunda utcai székházában tanúsított magatartása miatt a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Bizottságának.

Hadházy Ákos, a deviáns

Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.

A panasz szerint Hadházy Ákos, aki eredeti szakmája szerint állatorvos, december 16-17-én „az MTVA székházában önmagából teljesen kifordulva, minősíthetetlen, már deviánsba hajló módon viselkedett”.

Állatorvoshoz méltatlan magatartás

A két aláíró úgy véli, „a kolléga magatartása súlyosan szembemegy a Magyar Állatorvosi Kamara Etikai Szabályzatában foglalt idevonatkozó szabályokkal”. A panasz hivatkozik egyebek között a szabályzat azon pontjára, amely szerint az állatorvosnak „az állatorvosi tevékenység során józan, szakszerű és társadalmilag elvárható magatartást (alkalomhoz illő, kulturált megjelenéssel) kell tanúsítania”.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Egy hozzászólás itt: “Ez már a vicc kategóriája: bepanaszolták Hadházyt az állatorvosi kamaránál

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük