Ez még nem a tél, de majdnem – ilyen időjárás vár ránk!

Ne veszítse el a csüggedést, derűlátásra a szó szoros értelmében semmi ok, hiszen hirtelen barátságtalanra fordult ősz egy ideig még velünk marad. Az időjárás továbbra is zordabb arcát mutatja.

Kedden éjjel

Inkább az északi országrészben várható jelentős eső. Délen vékonyodik a felhőzet. Marad az erős, időnként viharos szél.

Szerdán, várhatóan északkelet felé húzódik a csapadékos, szeles időjárást okozó ciklon. Délnyugat felől már némi javulásban bízhatunk. Megszűnnek a tartós esők, vékonyodik a felhőzet, de elszórtan előfordulhatnak továbbra is kisebb esők, záporesők. A szél délnyugatira fordul és erős marad. Főként a déli országrészben jelentős enyhülés ígérkezik. Hajnalban délnyugat felől ismét eléri térségünket egy ciklon, és annak csapadékmezeje, ezért miközben északon megszűnik a kisebb eső, addig délnyugaton ismét megered.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szerda reggel 4 – 7,

szerda délután északon 8, délen 17,

csütörtök reggel 4 – 10 fok körül alakul.

( ény / dk ; dny \ ék ; é ~ d ; ny | k)

Újabb ciklon érkezik

Csütörtökön ismét egy ciklon és annak hidegfrontja okoz majd esőt, hideg időjárást. A legtöbb eső a Dunántúl délnyugati felén hullik.

Pénteken és a hétvégén változó felhőzet mellett, szórványos záporok, kisebb esők alakulhatnak ki, de jelentős csapadék ekkor nem valószínű.

Hétfőn előreláthatólag számottevő csapadéktól mentes, nagyrészt napos időjárás a legvalószínűbb. Itt-ott azonban előfordulhat tartósabban megmaradó köd.

Forrás

Orvosmeteorológia előrejelzés

Szerdán megszűnő hideg-, illetve gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. Szerte az országban megélénkül, illetve megerősödik a délnyugati szél, és több fokkal enyhébb levegő áramlik térségünkbe mind a magasban, mind pedig a talaj közelében. Északon még benyúlik hozzánk az elmúlt napok borongós és csapadékos időjárást okozó ciklon, és okoz kisebb esőket, délen futó záporokat. A déli országrészben már némi napsütésre is számítani lehet. A frontra érzékenyek tünetei enyhülnek, illetve a hidegfrontiból melegfronti tünetek jelennek meg, mint például az fáradtság, álmosságérzet. Esernyőt érdemes magunkkal vinni, bár jelentős csapadék sehol nem valószínű ezen a napon.

időjárás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük