Connect with us

Kerítésen innen

Ez mire jó? – Novák Katalin titkos élete…..

Megosztás

Értem én, hogy a ködösítés kedvező politikai döntés lehet egy amúgy vesztes szituban, de könyörgöm: mi értelme van a titkolózásnak abban, hogy Novák Katalin felszállt-e az Őt szállító repülőre megszakítva ezzel éppen „aktuális” külföldi fellépését, vagy nem? Min változtat az újabb sumákolás?

Ez mire jó? - Novák Katalin titkos élete.....
Megosztás

Értem én, hogy a ködösítés kedvező politikai döntés lehet egy amúgy vesztes szituban, de könyörgöm: mi értelme van a titkolózásnak abban, hogy Novák Katalin felszállt-e az Őt szállító repülőre megszakítva ezzel éppen „aktuális” külföldi fellépését, vagy nem? Min változtat az újabb sumákolás?

Hírek sorjában…

Csütörtökön lett nyilvános, hogy Novák Katalin a pedofilbotrány kellős közepén elhagyta az országot, hivatalos programja szerint vasárnapig lesz dolga a Közel-Keleten, aznap még Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel lesz tárgyalása.

Szombat délben jött a titokzatos hír: A katonai gépeket is megjelenítő ADS-B Exchange adatai szerint felszállt délelőtt Katarból a Magyar Honvédség HUAF122 jelű, 604-es lajstromjelű repülőgép. Ennek azért van jelentősége, mert valószínűleg ez a gép az, amelyik Novák Katalint Dohába szállította.

14 óra magasságban arról cikkeztek, hogy: délután fél egy után nem sokkal szállt le a ferihegyi repülőtéren a Magyar Honvédség HUAF122 jelű gépe, amely fél nyolckor indult Dohából Magyarország irányába. A gépet az 1-es terminál előtti futópályára parancsolták le az ADS-B Exchange radarképe szerint. Az szintén a radarképről látszik, hogy a gép jókorát került leszállás előtt: elrepült a reptértől északra és csupán Szentendre felett fordult vissza a futópálya felé, hogy aztán azt Budapest felett végigsuhanva közelíthesse meg azt. A gépet távol a kíváncsi szemektől, az 1-es terminálon parkolták le. Ez azért is furcsa, mert Novák útjai előtt és után legtöbbször a köztársasági elnök a 2-es terminálnál szokott parkolni a gép, igaz, mindenkori utasai az épületbe nem szoktak bemenni.

A Sándor-palota hallgat.

Fél kettő magasságában azonban a helyszínen tartózkodó 444-es kolléga jelezte:

három fekete autó hajtott az elkordonozott Sándor-palotához, és bár nem látható, ki ült bennük, a környéken viszonylag nagy a rendőri készültség is.

Novák máskor oly beszédes közösségi oldala jelenleg szintén hallgat.

Péntek este pedig….

Amint arról már beszámoltunk, elnöki kegyelmet kapott a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy társtettese. A férfi hamis vallomásokkal akarta rávenni az áldozatokat feljelentéseik visszavonására. Az ügy egyre nagyobb felháborodást váltott ki a közéletben, az ellenzék Novák Katalin lemondását követeli, az ügy egyik áldozata pedig szégyennek nevezte a kegyelmi döntést, és kéri az indoklás nyilvánosságra hozatalát.

Kapcsolódó

Csak úgy…

Szűcs R. Gábor egykori diplomata meglátása a Novák – Varga duó jövöjéről a nagyvilágban:

Sok-sok éven át éltem, dolgoztam a politikai értelemben vett Nyugaton. Ha Novák ott tesz esetleg látogatást, senki nem fogja vele, még csak egy mozdulattal, gesztussal sem érzékeltetni, hogy mit írt alá pedofilbarát-ügyben.

De mindenki tudni fogja. És a mosolyok mögött már nem lesz ugyanaz. Soha többé.

Ezt csak azért, hogy ő is tudjon róla.

Varga viszont érezni fogja. Ha egyáltalán sor kerül rá.

Perintfalvi Rita szerint:

Csak úgy 2.

…hogy valami humor is kerüljön a cikkbe: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormánybiztos, nemzetközi szóvivő közösségi oldalán találtuk a friss bejegyzést ezzel a felirattal:

„Stratégiai megbeszélés”

tűz

Szerző