Ez most valami vicc, vagy mindnyájunkat hülyének néznek?

A miniszterelnök komor és felelősségteljes arccal beszél a nemzeti zászló előtt. Gondos stylist-munka: fehér ing jelzi az ország urához méltó eleganciát, de nyakkendő és zakó nélkül, hiszen ő a barátunk, itthon van nálunk, és különben is neki kell vetkőznie a nehéz feladathoz.

“Ez sok és emberfeletti”

– jelenti be a járvány elleni védekezés következő lépéseiről.

Aztán nem mond igaziból semmit

Tudom, most iszonyú nehéz dolga van a világ minden kormányának, a miénknek is. Ebben drukkolok is nekik, mindnyájunk érdekében. Én sem akarom teljesen bezáratni az országot, és látom, milyen nehéz az egészségügy és a gazdasági-életminőségi szempontok egyeztetése.

Na de legalább ne bőszítsenek üres színjátékkal!

Mert mit jelentenek a “szinte emberfeletti” lépések? Azt, hogy éjfél és hajnali 5 között korlátozzák a kijárást az amúgyis üres utcákon. Az lesz a vírusok számára fenntartott időzóna, mint az időseknek volt a boltokban, remélem, ők is betartják. Becsukják a szórakozóhelyeket, amelyek már eddig is 11-kor zártak. Végül: minden 3. helyre lehet ültetni a színházakban és a sporteseményeken. A focimeccset persze ettől még megtartják, közönség előtt.

Hogy a szegény kormánynak valami öröme is legyen,

egy kis öncélú frocli Budapestnek és kerületeinek: megint ingyenes lesz mindenütt a parkolás, mármint azoknak a mázlistáknak, akik így is találnak parkolóhelyet.

Egy büdös szó nincs viszont a következőkről:

  • Bármilyen jövedelemkiegészítés a munkájukat, jövedelmüket részben vagy egészben elvesztőknek, kisvállalkozásukat becsukóknak.
  • Ingyen teszt minden odafordulónak, amelynek hiányában egy csomóan gyanújuk esetén sem teszteltetnek.
  • Emelt táppénz vagy teljes jövedelem a karanténba szorultaknak, hogy ne tagadják le a család kevéske jövedelmét féltve tüneteiket.
  • Számítógépekkel való ellátása azoknak a szegény diákoknak, akiknek osztálya vagy egész iskolája digitális oktatásra kényszerül.
  • Táppénz, jövedelem a gyerekükkel iskolazárás miatt otthon maradóknak, akkor is, ha már nincs szabadságuk, és elfogyott a gyerek betegsége esetén járó táppénzkeretük.
  • Rendkívüli fizetett szabadság a kismamáknak. Ők nemcsak magukat féltik.
  • Elég a titkolózásból: azonnal tájékoztassák az önkormányzatokat a településük járványadatairól, és jogosítsák fel őket az intézkedésekre.
  • A munkanélküli ellátás emelése a nevetséges 3 hónapról.
  • Legalább egyetlen mondat arról, mit terveznek decemberre, amikor a miniszterelnök szavai szerint a kórházak elérik teljes kapacitásuk határát. És akkor?

<< A Városi Kurír legfrissebb hírei >>

Igaz, abban megnyugtatott,

hogy “lélegeztetőgépek tekintetében világelsők vagyunk.”

Ja. Csak az a kár, hogy nem önkiszolgálók, szakember meg nincs hozzájuk.

Az egész olyan, mintha egy színész Julius Caesar jelmezében drámai hősként ágálna a színpadon, miközben egy kabaréjelenet van műsoron az “Önök kérték”-ből.

Csakhogy én nem kértem.

operatív törzs

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük