Ez nem cserépkályha, ez kelepce! – Cipolla magyarországi helytartója felhasználta az orvosok küldöttségét

Nem lehet amellett szó nélkül elmenni, hogy Orbán Viktor a Karmelita kolostorban lényegében csőbe húzta a Magyar Orvosi Kamara vezetőit.

Nézzük az előzményeket!

A MOK részére érkezik egy meghívó a magyar miniszterelnöktől. Mit tudnak tenni? Természetesen az orvosok összessége és valamennyi egészségügyi dolgozó érdekében felelősen jártak el akkor, amikor elfogadták Orbán Viktor meghívását.

Vitán felül áll, hogy ezt kellett tenniük és természetesen örülhettek a nagyarányú béremelésnek, amiben azt hitték, hogy az ország első emberével, nem pedig egy lókupeccel egyeztek meg. Persze tisztesség ne érje a becsületes lókereskedőket.

A MOK küldöttsége még talán el sem hagyta a helyszínt, amikor már kinn volt a facebookok Orbán Viktor videója, majd valamennyi kezükben lévő csatornán el kezdték harsogni, hogy micsoda történelmi tettet hajtottak vége.

A MOK vezetői viszont nem érzékelték, hogy ez nem egyenlő felek által és kézfogással (vagy a mostan szokásos ökölpacsival) szentesített megállapodás, hanem csak szemfényvesztés.

Cipolla magyarországi helytartója szemérmetlenül használta fel az orvosok küldöttségét saját céljaira. Lényegében nyugodtan kimondhatjuk, hogy a miniszterelnök őket átverte, míg az egész egészségügyi szakma arcába dobta a kesztyűt.

“A dolgozó akkor jár jól, ha a cserépkályhába bevezeti az áramot! Mert a dolgozó járjon jól! Nálunk ez szempont. Szóval, dolgozó elhitte (ezt is), bevezette a cserépkályhába az áramot, szépen kézenfogva, amint bevezette, puff neki, rögtön felemelték az árát. Szegény nem vette észre, ez nem cserépkályha, ez kelepce!” (Hofi Géza, 1980)

Amint a Magyar Orvosi Kamara választott vezetői elhagyták a várat, beindult a NER úthengere

Villámsebességgel fogalmazták meg a megállapodással szinte teljesen szembemenő passzusokat. Közben boldog-boldogtalan harsogta, hogy itt van már a Kánaán.

Az orvosok azonnal, rögtön, legott dupla bért kapnak. Lesz mit tejbe aprítaniuk, a magyar egészségügy sosem volt felvirágzásnak indul…

Gondolhatta az, aki nem ismeri a NER természetét. Ahogy Hofi már negyven évvel ezelőtt megénekelte, itt semmi sem az, aminek látszik.

Ez nem cserépkályha, ez kelepce!

A kormányzat részéről mesterien volt a csapda kitervelve és végrehajtva. Ki ne szeretne megduplázott fizetéseket?!

Ja, hogy az apró betűs részeket nem tetszettek elolvasni!? Az az igazság, hogy nem is volt mit. A minisztérium szobák mélyén megfogalmazott passzusok még azon melegében repülték át a csőpostán az Országgyűlés Hivatalába.

Dupla bér, mi kell még?

Lényegében az országgyűlési képviselők el sem tudták olvasni a benyújtott törvényjavaslatot, nemhogy még szakértőket kértek volna fel véleményezésre. A kormánypárti padsorokban sokkal könnyebb dolguk volt a honatyáknak/honanyáknak, hiszen nekik el sem kellett olvasniuk a törvényjavaslatot.

A kormányzati úthenger vígan robogott tovább és maga alá temette a Magyar Orvosi Kamarát, lényegében valamennyi egészségügyi érdekképviseleti szervet, végül a teljes ellenzéket és a 90 százalékban kormány uralta sajtóba máris ki lehetett hirdetni a diadalmas végeredményt.

És, akik csak ezután néztek fel a laptopokból: nem azt látták, hogy győztünk 3-0-ra, hanem égünk 0-6-ra. Ország-világ előtt!

Ez volt Orbán Viktor Kész átverés showja!, ami a tévé képernyőjén még jól mutat, ám, ha ezt valaki egy sarki talponállóban előadja, olyan pofont  kap, hogy az utca közepéig kiszánkázik.

Jó nézze meg mindenki azt az embert, aki egy országgal hazárdírozik

És kétség ne férjen hozzá. Orbán nem csupán az ellenzékkel, az ország másik felével bánik így, hanem “saját felével” is úgy csinál, mintha a seggéből rántaná elő.

A kórtermekben, a műtőkben, a betegágyon nincsenek kormánypárti és nem kormánypárti  betegek, ahogyan orvosok sem.

A koronavírus-válság kellős közepén ez a felelőtlen miniszterelnök partizán akciójával ütött még egy hatalmas lyukat az egészségügyön. Villámgyorsan összeugrasztott mindenkit-mindenkivel.

Az elmúlt 24 órában elhunyt 24 koronavírussal fertőzött beteg!!!

816 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 33 114 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

És még van pofájuk odaírni a tájékoztató-anyag végére, hogy

“Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog!”

Ajjaj! 

csőbe húzta

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2020.10.07 - 21:49
  Közvetlen hivatkozás

  Mar regen keszen volt a rendelet,amikor meghivtak a MOK vezetoit a Karmelita Kolostorba…

  Válasz
  • 2020.10.08 - 06:27
   Közvetlen hivatkozás

   De az előadás remek volt!
   Sokan hittük,hogy ez a gazember, most nem hazudhat, de igen ő mindig önmagát adja ezt ma már nem vitatom el tőle. Én még ennyi gazembersége után is egy buta, naiv ütődött ember vagyok.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük