Ez überciki! Kormányhivatal: “a vizsgálat még nem zárult le a Pesti úti Idősek Otthonában”

Az aláíró nélkül kiadott, kormányhivatal feladóval ellátott közlemény bizonyítja, hogy egyáltalán nem az igazság, csupán a kiadott ukáz vakhű teljesítése a fontos. 

Fenébe a dokumentumokkal, ha a főnök mást mondott?

Az elmúlt hét Karácsony Gergely virtuális kinyírásának jegyében zajlott, a kormánypotentátok és a sajtó egy része mindent bevetettek a főpolgármester lejáratására.

“…hazugságok ellen a tények és a valóság a legjobb ellenszer…”

Nem tántorította el a kiadott utasítás végrehajtásától az sem a végrehajtókat, hogy Karácsony dokumentumokkal bizonyított:

Kocsis Máté tovább feszítette a húrt:

Szombaton a főpolgármester így írt közösségi oldalán:

Ami a kormányzat szerint “felesleges költség”, az szerintünk életeket menthet.

A főváros folytatja az idősotthonainak szűrését saját forrásból, és sajnos rossz híreket kapunk.

Az országos tisztifőorvos utasítására ellenőrzést tartottak a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti Idős Otthonban.

Később az önkormányzat honlapjára felkerült egy jegyzőkönyv mely szerint mindent rendben találtak, a fővárosi fenntartású idősotthonok működése mindenben megfelelt a jogszabályoknak

Vasárnap lezárultak a a fővárosi fenntartású idősotthonokban végzett kormányzati ellenőrzések

“Alább azok a jegyzőkönyvek, amelyek a fővárosi fenntartású idősotthonokban végzett kormányzati ellenőrzések megállapításait tartalmazzák. Kiderül belőlük, hogy

az idősotthonok mindenben a jogszabályoknak megfelelően működnek, és ezt állapította meg a Pesti úton tegnap végrehajtott rajtaütésszerű ellenőrzés is. (…)

Nem fogom hagyni, hogy mindazok, akik a járvány elleni védekezés helyett politikai leszámolásba kezdtek, lebecsüljék a dolgozóink erőfeszítéseit és áldozatvállalását.”

Pár órával később…

Vasárnap 17.17-kor az alábbi közleményt adta ki a kormányhivatal:

“Az országos tisztifőorvos utasítására Budapest Főváros Kormányhivatala ellenőrzést tartott a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti Idős Otthonban.
A járványügyi szakemberek az idősek egészségbiztonsága érdekében ellenőrzik, hogy a fenntartó végrehajtja-e azokat az intézkedéseket, amelyekre az országos tisztifőorvos kötelezte.

Ugyanakkor a kormányhivatal szakemberei vizsgálják a korábbi időszakot is, arra vonatkozóan, hogy az intézmény a járvány megjelenését követően betartott-e minden kötelező járványügyi előírást az idős ellátottak védelmében. Mindent megtettek-e a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében, volt-e folyamatos orvosi ellátás és személyzet, betartotta-e az elkülönítésre vonatkozó szabályokat, illetve volt e megfelelő tájékoztatás és védőfelszerelés a fővárosi idősotthonban.
Az ellenőrzés és a vizsgálat eredményét az országos tisztifőorvos értékeli.”

Ön szerint?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük