Sorting by

×

Ezért rúgták ki Márki-Zayt és Pálinkás Józsefet abból a bizonyos debreceni étteremből

“A Belga Étterem és Söröző nyitva áll mindenki számára, amennyiben fogyasztani kíván” – írta  444. szerkesztőségébe eljuttatott közleményében Mérész Ferenc, a debreceni Belga Étterem és Söröző ügyvezetője azután, hogy vasárnap egy óra elteltével kitette  Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt és Pálinkás József ebben az étteremben tartott fórumát ami így alakult át  utca fórummá.

Pálinkás csendes háborgása

Pálinkás erről azt írta a Facebookon, hogy

“rajtunk kívülálló, barátságtalan okok miatt utcafórummá alakult át”

a meghirdetett rendezvény, mert szerinte

“meglehetősen ingerülten és kissé fenyegetően” követelték a távozásukat.

Éttermet csak rendeltet szerűen

Mérész Ferenc, a Belga Étterem és Söröző ügyvezetője közleményben reagált az esetre. Azt írja,

vasárnap este “előre be nem jelentett politikai fórumot” tartottak az éttermében, amiről őt és az étterem vezetését nem értesítették, engedélyt nem kértek rá. Azt is hozzátette, hogy az étterem “eddig sem adott helyet politikai eseménynek, így ehhez konzekvensen tartotta magát a vezetés”. Közleményét azzal zárta, hogy az étterem mindenki előtt nyitva áll, “amennyiben rendeltetésszerűen kívánja használni”

– idézi a 444.hu Mérész Ferencet.

Később a Debreciner utolérte Márki-Zay Pétert, aki a portálnak elismerte,

a Belga tulajdonosának igaza van, ugyanis valóban nem közölték az étteremmel, hogy politikai rendezvény megtartását tervezik. „Ez egy hiba volt tőlünk”

– fogalmazott. Márki-Zay szerint a problémát részben az okozta, hogy előzetesen utcafórumot szerettek volna tartani, de Pálinkás József javaslatára mégis a Belga Étterem mellett döntöttek, az MMM foglalást végző munkatársa pedig már csak magára az asztalfoglalásra kapott utasítást. Márki-Zay elmondása szerint

sem ő maga, sem Pálinkás József nem tudott arról, hogy az étteremtől nem kértek engedélyt a politikai fórumra.

Azt viszont nehezményezi, hogy ilyen

durva módon tessékelték ki őket az étteremből.

“Nem erre foglalt helyet…”

Pálinkás József a Debreceni Nap megkeresésére azt nyilatkozta, a távozásukat kérő férfi (akiről nem tudja, hogy a tulajdonos vagy az üzemeltető) meglehetősen ingerülten és kissé fenyegetően közölte, hogy azonnal távozzanak, mert nem “erre” foglalt helyet az MMM (Márki-Zay Péter mozgalma).

“Azonnal lekapcsolta a világítást a teremben, amelyben csak mi voltunk kb másfél órával azután, hogy beültünk oda. Nincs tudomásom róla, hogy a vendégek közül bárkinek gondja lett volna a jelenlétünkkel, abban a helyiségben csak mi voltunk, normál hangerővel beszélgetés folyt (egyszerre csak egy ember beszélt), amelyet a Facebookon közvetítettünk. Vacsorázni is szerettünk volna, de azt másutt egy nagyon kedves, mindenkinek ajánlható étteremben tettük meg (Van még, aki nem fél Debrecenben!)”

Forrás

Pálinkás

 

átver

Egy hozzászólás itt: “Ezért rúgták ki Márki-Zayt és Pálinkás Józsefet abból a bizonyos debreceni étteremből

  • 2021.09.21 - 02:17
    Közvetlen hivatkozás

    Mar irtam mashol ebben a temaban: Meresz ur totalisan szembekopte a legalapvetobb vendeglatos (es uzleti) alaptetelt: A VEVONEK MINDIG IGAZA VAN! Nagy valoszinuseggel MZP es Palinkas ur ELORE lefoglalta es kiberelte a helyiseget, valoszinu, valamennyi penzt le is elolegezve! Ami azt jelenti, hogy meresz urnak – ettol kezdve kisbetu – nagyon volt tudomasa arrol, hogy nem Kis Joli neni berelte ki a galgamacsai himzoasszonyok szakkorenek, hanem ket markans politikus – tehat nagy valoszinuseggel politikai celokra. Ha akkor elfogdta az eloleget, akkor most egy piszkos szerzodesszegest hajtott vegre, amiert MZP-ek siman beperelhetik, szoval en most nem hivatkoznek meresz helyeben arra, hogy o az etteremben semmilyen iranyban nem engedne be a politikat. Fogadni mernek, hogyha kupakos kosa lala kerte volna egy fideszes osszeroffenesre ugyanezt a helyiseget, meresz ur a megtiszteltetestol konnyes szemmel ingyen engedte volna at a helyiseget nekik. Ennyit a kettosmercerol, az o rendkivuli semlegessegerol, es arrol, hogy mint vendeglatos – leszerepelt! Nagyon remelem, hogy ehhez a lepesehez lesz egypar szava a Vendaglatoiprai Szakszervezetnek is, vagy a kamarajuknak is.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.