Sorting by

×

Ezek az elektromos ágaprító gépek előnyei

Talán még így nyár elején kicsit korainak tűnhet az őszi kerti munkákról beszélni, ám gyorsabban eltelik ez a három hónap, mint gondolnánk! A levelek hirtelen gyönyörű színekben pompáznak, majd egyszer csak elköszönnek az ágaktól, és a földön késő őszre már egybefüggő avarréteget fognak képezni.

Ez az évszak fog kedvezni a metszésnek és a gallyazásnak is, melynek eredményeképpen akár nagyobb mennyiségű zöldhulladék is keletkezhet az udvarunkban

Míg régen teljesen elfogadott szokás volt az avar és az ágak égetése, mára már nem csak tilos, de környezetkárosító hatása is ismert ennek a tevékenységnek.

Szerencsére nem ez az egyetlen megoldás arra, hogy megszabaduljunk a zöldhulladéktól!

Az ágdarálás egy egyszerű, ugyanakkor nagyszerű praktika arra, hogy a lehullott, levágott ágak, gallyak mennyiségét jóval lecsökkentsük. Több előnye is van az ágaprítóknak. Az ágaprítók segítségével, akár milyen hihetetlen, de akár a tizedesre is leredukálhatjuk az ilyen jellegű zöldhulladékot! Ezek után pedig már miénk a választás, jóval egyszerűbben és olcsóbban elvitetjük a végterméket, vagy hasznosan használjuk fel. Mire lehet otthon, a kertben felhasználni a ledarált gallyakat? A kulcsszavak komposztálás, a mulcsozás, és a talajtakarás! Azoknak éri meg saját ágaprító vásárlásán gondolkodniuk, akik rendszeresen, évről évre szándékoznak majd így megszabadulni a kertjükben, és házuk előtt keletkező zöldhulladéktól. Egyszeri alaklom esetében azonban érdemes vagy kölcsönkérni, vagy felfogadni egy hozzáértő személyt egy ilyen géppel.

Amennyiben több fa és bokor is van a házunk környékén, már rövid időn belül megtérülhet egy saját ágaprító vásárlása

Többféle típusból lehet választani, hiszen van elektromos, benzinmotoros és gyors ágdaráló változat is a piacon. Melyik lehet a legjobb a számunkra? Mind a három verziónak meg vannak a maga előnyei. Az elektromos ágaprítók jóval praktikusabbak a kisebb kertek számára. Lényeges szempont lehet, hogy működése egy elektromos gépnek jóval csendesebb a többi társáénál, így nem kell attól tartani, hogy a szomszédjainkat zavarnánk vele egy hétvégi munka során. A súlyuk se vészes, így egyszerűbben tudjuk majd mozgatni, mit például egy benzines ágaprítót.

De nézzük most meg, miről is volt eddig szó

A linken található, kertészeti eszközöket, gépeket is árusító webshopban több elektromos ágaprító is található. Nem egyszerű a döntés, de az Emaki oldalán a blog részlegen hasznos és érdekes tippeket is kaphatunk, mire érdemes figyelni a vásárlás menetében, és után lehet járni annak is, hogy melyik típusa lenne a legjobb választás a számunkra.

Abban az esetben tehát, ha egy olyan praktikus és egyszerűen kezelhető gépet szeretnénk, ami ősszel megkönnyíti a zöldhulladék problémát a ház körül, egy ágaprító megtérülő beruházás lesz majd minden olyan kerttulajdonosnak, ahol sok fa és bokor található.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.