Élethosszig kurátorság évente 18 milláért – e’-mán döfi!

A gombamód szaporodó alapítványok korát éljük. Ezt találták ki Orbánék arra, hogy függetlenül attól, hogy elveszítik, vagy sem a 2022-es választást, megkerülhetetlenné váljanak az elkövetkező beláthatatlan időben. No meg persze azért, hogy kádereik a végeláthatatlan párthűségükért cserébe combos havi fixet tudhassanak magukénak. Persze minden alapítványhoz jár egy kuratórium!

Hadházy matekja

“Ha ezek az urak 20 évig élnek még, akkor 1,5 millió x 12 x 20= 360 millió forintot fognak keresni, csak mint kuratóriumi tagok az Állatorvostudományi Egyetem teljes vagyonát megkapó magánalapítványnál.

Ezek az urak életük végéig rendelkezhetnek az egyetem teljes vagyona felett. Nem válthatók le és gyakorlatilag senki nem szólhat bele, mit tesznek a vagyonnal .A tiszteletdíjakat sem veheti el senki a néhány hete megszavazott törvény szerint.

Természetesen ez mellékállás….

Bajkai István például az Orbán család ügyvédje, bizalmasa és országgyűlési képviselő is. Fazekas Sándor szintén országgyűlési képviselő, ügyvéd, korábban miniszter. Náray-Szabó Gábor a kormányhoz a végletekig lojális Professzorok Batthyány Köre vezetője (nem az ÁOTE professzora), aki szerint a propagandával semmi baj nincs, mert az nem az értelmiségnek szól. Sótonyi Péter az ÁOTE hatalomhoz végtelenül lojális rektora és Gönczi Gábor az Állatorvosi Kamara elnöke. Utóbbiak természetesen legalább a szakmát is képviselik, azonban a törvény szerint nem csak addig maradnak a jóban, amíg a jelenlegi pozíciójukban vannak, hanem életük végéig.

Az ellenzék tétlenül és tehetetlenül nézte végig elmúlt hetekben az állami vagyon magánalapítványokba szervezését.

Az állami vagyon alkotmányos puccsa ellen csak egy alkotmányos ellenpuccsal lehet és kell majd fellépni egy kormányváltás után. Akkor is, ha ezek a jóemberek ezzel elveszítik a havi másfél milliós fixet.”

 

kurátor

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Élethosszig kurátorság évente 18 milláért – e’-mán döfi!

  • 2021.05.12 - 14:19
    Közvetlen hivatkozás

    Ezt a kormányt és köreit csalásért lopásért börtönbe kell zárni…. a magyar ember olyan hülye és hagyja ezt a bandát garázdálkodni

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük