Ezek tényleg megőrültek!

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ahelyett, hogy zárt kapussá tenné a Szuperkupa-döntőt vagy egyenesen lefújná, a két elnök Aleksander Ceferin és Csányi Sándor közös kezdeményezésére 500 magyar egészségügyi dolgozót szeretne elhelyezni a lelátókon.

Az MTI mai híre éppen azzal kezdődik, hogy Ceferin szerint

a koronavírus-válságban fontos teszt lesz az Európai Szuperkupa-mérkőzés,

amelyre szeptember 24-én kerül sor Budapesten a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla között.

Ugyanakkor az MLSZ bejelentette, hogy

az önfeláldozó munkát végző magyar egészségügyi dolgozók számára elkülönítenek 500 darab belépőt a mérkőzésre

“A következő kihívás számunkra az, hogy a sportág legfontosabb részét, a szurkolókat visszahozzuk a stadionokba”

– mondta kedden a szlovén sportvezető az európai futballklubokat tömörítő szövetség (ECA) online értekezletén. Hozzátette: az országokban érvényben lévő különböző szabályozások és az oda-visszavágós rendszer ideiglenes mellőzése miatt a BL- és az El-selejtezőben még nem lehetséges a nézők jelenléte.

Különösen nagy a jelentősége a budapesti összecsapásnak, amelyet tesztként is kezelnek

“Sokat tapasztalhatunk a találkozóból, hogy mit kell tennünk a következő szezonban. De azt mindig szem előtt kell tartanunk, amit a helyi kormányok előírnak, a rendelkezéseket szigorúan be kell tartani”

– hangsúlyozta.

Az UEFA közlése szerint a Puskás Aréna kapacitását csak mintegy 30 százalékosan használják ki

A két résztvevő klub szurkolói 3000-3000 jegyet kapnak. A nézőknek maszkot kell viselniük, fertőtleníteniük kell a kezüket, tartaniuk kell egymástól a megfelelő távolságot és mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét.

Magyarországra érkezéskor minden jegytulajdonost kötelező orvosi vizsgálatnak vetnek alá. Ezen kívül egy angol, vagy magyar nyelvű, 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztre is szükségük lesz az érintetteknek.

A hazai klinikai járványelemző munkacsoport vezetője

szerint a szeptember 24-i európai Szuperkupa-döntő

“elméletileg megszervezhető, de sok mindentől függ”,

hogy a mérkőzést le lehet-e játszani külföldi nézők előtt. 

“A sporteseményeket biztonságosan le lehet vezényelni, tehát a sport sportesemény nélkül nincsen. A sportolóknak, ha nincs kihívás, nincsen, mi motiválja őket a mindennapi edzésterv mellett. Arra emlékszem, hiszen én is voltam fiatalkoromban sportoló, hogy az órákon át tartó napi küzdelem valamilyen cél érdekében kell, hogy történjen. Úgyhogy a versenyeknek fontos szerepük van a sportolók felkészültségében”

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Merkely Béla, a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika igazgatója.

Józan paraszti ésszel

a Magyarországon is rohamosan súlyosbodó koronavírus-járvány azt diktálná, ha az UEFA és az MLSZ mindenképpen ragaszkodik ehhez a Szuperkupa-döntőhöz, akkor rendezzék meg zárt kapuk mögött, mint a többi UEFA eseményt.

De akár le is mondhatják, a Bayern München és a Sevilla sem lesz csalódott.

Az viszont a cinizmus csúcsa, hogy erre a tervezett, a vírus szempontjából “teszt mérkőzésre” 500 magyar egészségügyi dolgozót szeretnének elhelyezni a Puskás Arénában.

Kísérleti egereknek jók lesznek!?

Forrás: DigiSport/MTI

https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/posts/4623072607717837

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük