“Ezeknek a fiataloknak az ad erőt, hogy hisznek magukban, hisznek a közösségükben és hisznek abban hogy nem szabad fejet hajtani az erőszak előtt”

Az alábbi posztot nem csak fiataloknak, még az ünnep előtt írta Vásárhelyi Mária, de -sajnos- témája okán ma is időszerű, hiszen túlmutat szűken vett tartalmán és ráirányítja a figyelmet a sikeres szembenállás anatómiájára.

Akárhogyan végződik is ez az SZFE-ügy,

ezt a háborút már erkölcsileg, politikailag és intellektuálisan is elvesztette a kormány. K.O.-val győztek a diákok és a tanárok. És ennek a történetnek mindannyiunk számára számos tanulsága van. Legelsősorban is az, hogyha egy közösség hisz egy közös célban, és ezért képesek – mindenféle egyéni érdeket háttérbe szorítva – együttesen fellépni, és a győzelemben bízva semmiféle részalkut nem kötni, akkor ezt a bűnbandát le lehet győzni. Ezeknek a fiataloknak az ad erőt, hogy hisznek magukban, hisznek a közösségükben és hisznek abban hogy nem szabad fejet hajtani az erőszak előtt. Szemben az ellenfeleikkel akik nem hisznek semmiben csak az erőben és az erőszakban. És az is fontos tanulsága mindannak ami történik, hogy nem szabad feladni, nem szabad meghátrálni, mert ha elég elszántak és kitartóak vagyunk, akkor győzhetünk. Azt hiszem az SZFE-s diákok és tanárok megmutatták mindannyiunknak, hogy 2022-ben el lehet zavarni ezt a bandát, ha elég okosak, elszántak, bátrak és összetartóak leszünk.

<<FRISS HÍREINK!>>

fiataloknak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük