Ezen rugózunk ennyit? Eldobták a blokkot. Kis tétel volt, csak 176 milliárd – Napi Lendvaiság…..

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípős irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Lássuk aktuális gondolatait….

Nem értem, mit piszkálják már megint azt a szegény Külügyminisztériumot

Mit kell azon sápítozni, átkozódni, jézusmáriázni, ezazértmártúlzásozni, amiért 20 hónap után állítólag ledarálták a gyanús malajziai lélegeztetőgép-beszerzés összes iratát.

Miért, a napi bevásárlás után én is eldobom a blokkot!

Úgyis annyi papír van otthon, hiszen az adóbevallásoktól a közüzemi számlákig mindent évekre meg kell őriznem. Ők is így lehetnek. Eldobták a blokkot. Kis tétel volt, csak 176 milliárd.
De ha most ennyien ezen rugóznak, én is megígérem: ha legközelebb esetleg nagyobb tétel használhatatlan lélegeztetőgépet veszek, közbeszerzés nélkül, egye fene, elteszem a blokkot. Ha már mindenkinek ez a háklija.

Csak úgy ellopódnak a dolgok…..

Orbán Viktor Katarban a háborúról:

„Nem az a fő kérdés, hogy ki támadott meg kit.”

Aha. És nem az a kérdés, ki lopott meg kit. Csak úgy ellopódnak a dolgok. Felelős nincs. Tényleg, mintha az európai szervek által hiába piszkált Tiborcz-ügyben pont így lett volna. Meg némely közbeszerzési stiklinél. Meg a sokszorosan túllépett árú állami építkezéseknél. És mindennél, amit még meg is hosszabbítottak Bicskéig. Meg még előtte a magánnyugdíjpénztáraknál. De nem az a kérdés.

Sosem az a kérdés, ha ők és haverjaik követnek el disznóságot. Ha te hibázol, akkor az a kérdés.

Elvégre igazságnak lennie kell. Ha nem is mindenben.