„Ezennel befejezettnek nyilvánítom!” – egy le nem folytatott vita lezárása

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése a „tanköztársaságot” keddtől befejezettnek tekinti, attól a továbbiakban elhatárolódik, annak infrastrukturális és pénzügyi feltételeit nem biztosítja – tudatta az SZFE vezetése az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Akkor ezt most, hogy?

Kérem szépen! Ez zseniális fideszes módszer a le nem folytatott viták lezárására. Beválik, vagyis inkább eddig bevált. Emlékszem, még évekkel ezelőtt választási csata idején fideszes legényeket tetten értek MSZP-s irodában, amint éppen a számítógépek memóriájában kotorásztak adatok után. Egy darabig ment a büntetőjogi fűrészelés, hogy ez legalább körmöst érdemel, de mégsem, mert nem is úgy volt, nem is ők voltak, és a fideszesek csak éppen arra sétáltak. Aztán – ha jól emlékszem – Rogán Antal kijelentette, hogy a Fidesz a maga részéről az ügyet lezárta, s a betörés-adatlopás akció szép csendesen kimúlt. Azóta jónéhány ilyen eset előfordult, s rendre azzal tűntek el a közéletből, hogy a „Fidesz a maga részéről az ügyet lezárta“.

A jó módszert követni és alkalmazni kell!

Javasolnám az Orvosi Kamarának, hogy a belügyminiszternek legutóbb átadott dokumentumot tekintse a friss egészégügyi törvény módosításának! Vitázni immár nincs miről, a maguk részéről az ügyet lezárhatják.
A pedagógusszervezetek tekintsék bejezettnek a kormánnyal a bérekről, az iskolákban a járvány elleni védekezésről, és a Nemzeti Alaptarterv tartalmáról folytatott meddő vitákat, és közöljék: a maguk részéről a továbbiakban a követeléseket tekintik szakmai, bérezési és védekezési minimumnak
A szociális és családsegítő dolgozók áperté tájékoztassák Novák Katalin minisztert: örülnek kinevezésének, mert ez nyilvánvalóan lezárása az ő több évtizedes kisemmizésüknek és a parttalan szócséplésnek a szociális szféra állapotáról.
A vállalkozói és munkavállalói szövetségek közös közleményben rögzítsék: megunták a kormány gazdaságmentő bénázását, és a jövőre nézve eldöntöttnek veszik: a munkvállalók és a munkahelyek védelmében az állami költségvetés legalább 80 százalékos bértámogatást fizet a járvány idejére, de legalább hat hónapig a veszélyeztetett cégeknek és alkalmazottaknak. A munkahelykeresési támogatás idejét felemelik 9 hónapra, összegét megemelik 100 ezer forintra.

További egyeztetésre nincs mód!

Én pedig a magam részéről ezennel befejezettnek nyilvánítom a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, helyébe létbiztonságot, jogbiztonságot, sajtó- és tájékozódási szabadságot, vallásszabadságot, valamint Fidesz nélküli kormányzást vezetek be.
Slussz!
Mert különben…!?

befejezettnek

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest