Vasárnap tartják az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényt az eltűnt gyermekekért. Jótékonysági koncertekkel, családi és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

Minden gyermeket hazavárnak

Ackermann József, az Ezer Lámpás Alapítvány alapítója az M1 aktuális csatornán szerdán elmondta: öt helyszínen és a fővárosi Városligetben lesznek rendőrségi bemutatók, felvilágosító programok és tanácsadások az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan.

- Hirdetés -

Mint elmondta, a rendezvény végén több ezer világító lufik engednek fel, ezzel jelezve, hogy minden gyermeket hazavárnak.

A gyerek eltűnések legfontosabb okaiként a családon belüli erőszakot – főképp a lelki bántalmazást – és a jobb életre vágyást említette.

Van, aki öt év után sem kerül elő

Ackermann József kitért arra is, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint 2017-ben 19 ezer, míg tavaly több mint 18 ezer volt a bejelentett eltűnések száma. A gyermekek 85 százaléka az eltűnést követő napokban előkerül, 10-15 százalékuk hosszabb ideig sem jelentkezik, 1-2 százalékuk pedig öt év után sem kerül elő – tette hozzá

Május 25-e az eltűnt gyermekek világnapja: 2004-ben tartották meg először az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt hatéves Etan Patzra és társaira emlékezve.

(Forrás: MTI)

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét