Ezért érdemes volt operatívtörzsködni! Döntöttek: mindenki az csinál, amit akar…..

“Jelenleg a rendezvények folytatását és megrendezését lehetetlenné tevő körülmények nem állnak fenn, ezért a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs úgy döntött, hogy azokat az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedi folytatódni, illetve elkezdeni a fővárosban. Az esetleges fejleményekről természetesen haladéktalanul tájékoztatást adunk” – jelentette Kovács Zoltán, aki a sok titulusa mellett a testület tótumfaktuma is.

OK, de ez esetben mi szükség rájuk?

A pénteki ülés után Kovács Zoltán, a testület vezetője közölte: jelenleg a rendezvények folytatását és megrendezését lehetetlenné tevő körülmények nem állnak fenn. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzései nagyfokú bizonytalanságot mutatnak, ezért arra kérte az országszerte zajló rendezvények szervezőit és résztvevőit is, hogy fokozott figyelemmel kövessék az időjárási változásokat. Emellett érdemes követni a Szent István-napi programsorozat applikációján és honlapján közzétett információkat is.

A légiparádénak annyi….

Az operatív törzs korábban azt közölte, hogy a szombatra tervezett légi parádé elmarad a várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt, ugyanakkor a tűzijáték sorsáról még nem döntöttek.

A szombaton 21 órakor kezdődő “showról” a testület a déli ülésén fog döntést hozni

-idézte az MTI.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt az MTI-vel azt közölte, zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat, és azt kérték:

aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Egyelőre ez várható….

Szombaton, augusztus 20-án változékony, országon belül is jelentős eltérést ígérő időjárás várható.

  • Az ország nyugati 2/3-án általában erősen felhős égbolt lesz jellemző, csak rövid, bujkáló napsütés fordulhat elő. Élénk, a Nyugat-Dunántúl térségében erős É-i szél fúj. Délelőtt kevesebb helyen, elszórtan fordul elő záporeső, esetleg zivatar, délután pedig ismét nő a csapadékhajlam, intenzív, felhőszakadásszerű esők kialakulásának is megvan az esélye.
  • A keleti országrészben, nagyjából a Tisza vonalától keletre változó felhőzet melletti időszakosabb, bujkáló napsütésre van kilátás. Reggel még lehet itt-ott zápor, elgyengülő zivatargóc, majd csökken a csapadékhajlam, fülledt idő alakul ki.

Este, illetve éjszaka nő meg ismét a veszélye zivatarok, köztük heves zivatarok kialakulásának. Éjjel, a nyugati országrészben további kiadós, kiterjedtebb területet érintő esőzésekre van kilátás.

Jelentős, helyenként a 20-30 mm-t is meghaladó mennyiségű csapadék is összegyűlhet!

Keleten eközben szórványosabban előforduló, de heves zivatarok kialakulása a valószínűbb. Kis körzetekben itt is számolni kell rövid idő alatt lehulló, jelentős mennyiségű csapadékkal! A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

  • szombat reggel 15 – 19,
  • szombat délután nyugaton 26, keleten 33,
  • vasárnap reggel    17 – 20,
  • vasárnap délután   nyugaton 21, keleten 28 fok körül alakul.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

3 thoughts on “Ezért érdemes volt operatívtörzsködni! Döntöttek: mindenki az csinál, amit akar…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.