Sorting by

×

Ezért ugrott Rogán Barbara és szülei földvásárlása!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal tagadta meg Rogán Antal új felesége, Rogán Barbara, szülei és két üzlettársuk földvásárlási szerződésének bejegyzését, ezért hiúsult meg az adásvétel – derül ki a Magyar Nemzet újabb cikkéből.

Most akkor miiiiii van?

A hvg.hu az üggyel kapcsolatban emlékeztet, hogy a termőföldvásárlás 2014 májusa óta kifejezetten bonyolult, és a sokszereplős adás-vétel akár több hónapig tartó folyamat is lehet.

A szerződést először az illetékes önkormányzat jegyzőjéhez kell benyújtani, majd a polgármesteri hivatal hirdetőtábláján 60 napra ki kell függeszteni, ami ez esetben december 3-án történt meg.

A határidő letelte, vagyis február 3. után a jegyzőnek 8 napon belül a megyei kormányhivatalhoz kell továbbítania a dokumentumot, amely előzetesen megvizsgálja, majd 15 napon belül a helyi földbizottságnak küldi tovább, ahonnan, ha minden rendben van, akkor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara területi szervéhez kerül, és a szerződésnek végül 30 napos határidőn belül kell visszakerülnie végső döntésre a kormányhivatalhoz. A lap úgy tudja, hogy

az érintett települések jegyzője február 10-én, a törvényes határidőn belül, változás nélkül továbbította az adásvételi szerződést a kormányhivatalnak.

A megyei kormányhivatal pedig már döntött: nem engedélyezte az adásvételt. Ez a napokban történhetett

Rogán Barbara szülei ezután bízhatták meg az ügyvédet, aki helyreigazítási kérelmet küldött több orgánumnak, amelyben az adás-vétellel és birtoklással kapcsolatos múlt időt kifogásolta, például valótlan szerinte, hogy „földbirtokra tettek szert”, illetve „földterületeket szereztek”, vagy hogy az ügyletet a Budapest Bank hiteléből fedezték. És ez igaz is, most pedig már azt is tudni, hogy miért: mert a kormányhivatal nem engedélyezte. A döntés indoka egyelőre nem ismert.

A 444.hu írta meg először, hogy Rogán Antal új felesége pár héttel az esküvőjük előtt, 2020. november 20-án földvásárlási szerződést írt alá szüleivel és üzlettársaikkal.

Az önkormányzatnál kifüggesztett szerződések szerint az 1022 hektár és 7944 négyzetméter összterületű földek összesen 1,66 milliárd forintért cserélnek gazdát.

A vevők azonban csak 83,2 millió forintot, a vételár 5 százalékát tudják önerőből biztosítani, a fennmaradó 1,58 milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest Banktól felvett termőföldvásárlási kölcsönből tervezik kifizetni – derült ki a nyilvános, 23 oldalas szerződésből.

Forrás

hideg

 

hideg

átver

Egy hozzászólás itt: “Ezért ugrott Rogán Barbara és szülei földvásárlása!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.