Ezért kár volt felkelni nyuszifül – Európából a politikai elmúlás felé félúton

Ezek a reggelek mindig különlegesek. Az ember már a kávéját sem a heti rutin, az ébredés utáni félkomás állapotában tolja be arcba.

PÉNTEK VAN. Kávé gyorsan leküld, némi ideg gyomortájékon, aprócska rángások szem környékén, internet, rádió, tévé, minden játszik. Izgalom a tetőfokán.

Hátja! Mert, ha péntek, akkor igehirdetés!

Kedves Vezető a szép szájával, égi fanfárok kíséretével búgja az ő tévelygő népének az éppen aktuális hiszekegyet. Most éppen merre forduljunk csikorogva, kelet, vagy nyugat. Kelet. kit kell utálni, de nagyon. Azokat mindenképp, akik a királyi mangalicaszerelőnél magasabb IQ-val bírnak. Szóval mindenkit, de Brüsszelt azt feltétlen. Kivéve persze, ha éppen pénzt ad. Akkor is különben, csak akkor csendben, de azt permanens utáljuk. Mint Sorost. Mert a pénteki istentisztelet elején-végén meg Soros. Ez eddig oké. Ez a beugró. Nincs az a pirula, ami ezt ki tudja szerelni a K. Vezető agyából. Soros.

Olyan ez, mint anno, nagyapáméknál a kakukkos óra

Én majd megőrültem tőle, ha náluk voltam, feszt kakukkolt a nyomorultja, de az öreg imádta. Semmit nem hallott már belőle, úgy megszokta, de még éjjel is felkelt, ha a kakukk nem üvöltötte fel a fél falut – hülye, egy hangos szerkezet volt, hogy tört volna el a keze az órásnak, aki kitalálta – mert lejárt. Na, az feltűnt az öregnek.

Attól tartok a kollektív őrület össztársadalmilag is valahogy így működik. Kakukkolja ez a szerencsétlen a Sorost, nem csak péntekente, de hétfőtől-vasárnapig szakmányban, de ember nincs aki meghallja már. Kit érdekel? Már Eszterke néni, a család 85 éves Orbán-hívő korelnöke szerint is, – aki pedig eskü alatt vallja, hogy a Kedves Vezető csinos, fess fiatalember. Ez, egyrészt mélyen gyökerező, személyi kultuszba hajló, feltétlen imádatát, másrészt egy új, lényegesen erősebb szemüveg beszerzésének szükségességét is mutatja családunk kevésbé koros tagjai számára. – szóval Eszterke néni szerint is túltolja imádata tárgya ezt a Soros-ügyet. Már neki is tele van az összes töke vele.

Szóval a társadalom java majd csak akkor eszmél fel,

hogy vége a mordorföldi őrületnek és a K. Vezető megkezdte jól megérdemelt pihenését egy jól felszerelt műintézményben nyolcaska fedőnéven (Legalább könnyű lesz megjegyezni. Mondta eleget. Elmúlt nyolc év.), ha egyszer majd végképp elmarad ez az ostoba kakukkozás, a sorosozás. Hol is tartottunk? Ja! Péntek.

Szóval volt a Soros, az kipipálva. Volt, hogy a héten majdnem kiléptek a Néppártból. Nemáá! Innen nem kilépni fogtok, páros lábbal fognak kirúgni benneteket. Ez is pipa, ezen is túl vagyunk, de egyre sz@rabbul hazudik emberünk, jegyzem meg. Valaki szóljon már neki, hogy ezt már Eszterke nagynéném sem nyalja be, pedig Eszterke néni szerint a K. Vezető egy fess fiatalember.

Majd az, hogy meg kell szüntetni a börtönbizniszt. Merthogy a rabok legyenek olyan rabok, akiknek nincsenek jogaik, meg fájjon nekik az élet.

Ja! És mit szeretnél pubi? Gulágot?

Mengyi Roland, a Fidesz Voldemort nagyura, meg éppen VIP börtönben múlatja a drága idejét? He? Hogy van ez? De amúgy is vékony jégen jársz komám, mert alszol még párat, és ott fogsz visítani a körletfelügyelő előtt te is felháborodottan, hogy téged meg molesztáltak a kollégák.

Majd a megszokott záró sorosozás előtt szól azon a szép könyörületes hangján az úr: Nem adunk nekik (sem) pénzt. Ez a ráadás. Ha éppen más ellenség nem elérhető, marad a régi, jól bevált, ócska lemez. Hálás téma. Ha végképp nincs más, az etnikai kártya mindig üt. Mindent.

Nem adtok pénzt? Eddig sem adtatok.

Cigányozni? Miniszterelnökként? Pfff! Ezért kár volt felkelni nyuszifül. Mindez Európából a politikai elmúlás felé félúton. Az úr 2020-as év január 17-én, az állami rádióban. Megint péntek van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük