Kiemelt hírekKoronavírus

Ezért kell beolttatnod magad ez a grafikon cáfolhatatlan! – Kevesebb beoltott hal meg

beoltottak

Azokban az országokban a legalacsonyabb a koronavírus miatti halálozás, ahol a legnagyobb arányban vannak a beoltottak, ezt mutatja többek között Gibraltár, és Izrael példája is.

Egy éve oltunk!

Lassan egy éve már, hogy az első, koronavírus ellen gyártott és engedélyezett vakcinákat beadták, hogy ezzel megfékezzék a járvány terjedését. Az azóta eltelt időszakban világszerte emberek milliói kapták meg a forgalomban lévő oltások egyikét. Nemzetenként azonban hatalmas eltérések vannak az oltások beadását illetően: míg egyes országok a lakosságuk több mint 90 százalékát immunizálták, más régiókban alig 20-30 százalékos az átoltottság. Ez a különbség pedig a halálozások tekintetében is tetten érhető.

A megelőzés frontvonalán a vakcinák

Az Európai Bizottság frissen publikált grafikonján jól látszik, miért is lenne nagyon fontos, hogy minél többen megkaphassák az oltások egyikét. A grafikont Kemenesi Gábor virológus is megosztotta a Facebook-oldalán. A kép bal oldalán az országok átoltottsága látható, jobb oldalon pedig az, hogy egy 14 napos periódusban mennyi halálesetet tartanak számon egymillió főre.

“Tanulságos, hogy ugyan a halálozási mutatók közt csoportosíthatók az országok magasabb vagy alacsonyabb érték szerint, mégis vannak köztük különbségek. Ez éppen a járványvédelem egyéb elemeit, kapacitást és sok egyebet tükröz és megmutatja mennyire összetett egy ilyen helyzet elemzése”

– mondta el a virológus.

 

Az első napok tapasztalatai alapján rendkívül sikeresnek értékelte a regisztráció nélküli oltási akcióhetet Müller Cecília országos tisztifőorvos. Véleménye szerint egyébként soha nem volt annyira nagy szükség a koronavírus elleni védőoltásra, mint most, a negyedik járványhullám felfutó szakaszában-fejeződik be a a Házipatika cikke.

A virológus szerint

“Az oltás nem egy politikai szlogen vagy egy kényszer, hanem egy egészségügyi megoldás a járvány ellen. Méghozzá a leghatásosabb, kutatóként szemlélve egy tudományos csúcstermék, amelyben a modern technológia és ellenőrzési /biztonsági elvárások maximálisan egyesültek. “

Ezek után összesen egy kérdésünk van: Miért várt a kormány eddig az “akcióval?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Szégyenletes

beoltottak

Szólj hozzá!