"Átverés, csalás az oltás! Mindenki meghal!" - ezt a szöveget hallhatja, ha felveszi a telefonját - Városi Kurír

Sorting by

×

“Átverés, csalás az oltás! Mindenki meghal!” – ezt a szöveget hallhatja, ha felveszi a telefonját

Sokan arról számoltak be az utóbbi időben, hogy ismeretlen telefonszámról oltásellenes, vagy éppen a baloldal oltásellenességéről beszélő hívásokat kaptak az utóbbi napokban. Ráadásul az egymással ellentétes tartalmú hívások ugyanarról a számról érkeztek – írta meg az Index.

Hirdetés

“Átverés, csalás az oltás! Mindenki meghal!”

– több ember is jelezte az egyik közismert telefonos tudakozó felületén, hogy ilyen és ehhez hasonló szövegekkel keresték fel őket egy számról. Állításuk szerint

az ismeretlen férfi, miután elmondja szövegét, rögtön bontja is a vonalat.

Eközben viszont mások azt állították különböző Facebook-posztokban, hogy ugyanerről a számról olyan hívást kaptak, amelyben pont arra figyelmeztették őket, hogy ne dőljenek be az „oltásellenes baloldalnak”. Ráadásul ők azt mondták, hogy egy fiatal, robotszerű női hang beszélt a telefon másik végében.

Az egymással ellentétes tartalmú hívásokat ugyanarról a vezetékes számról (0615500154) intézik

Nem tudni, hogy a hívó kiknek a mobilszámához és hogyan jutott hozzá. Az is elképzelhető, hogy csupán véletlenszerű számokra telefonál az illető.

Egyesek szerint a telefonjuk már most „potenciális csalásként ” jelzi ki a telefonszámot, amikor hívás érkezik onnan.

A történekről már a rendőrséget is értesítették, ők még egyelőre nem adtak ki közleményt az üggyel kapcsolatban. Az Index is a rendőrséghez fordult a a történtek miatt, de eddig nem kaptak visszajelzést.

 

telefon

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.