Connect with us

Bulvár

Ezt edd! – tél végi kaja horoszkóp csillagjegyről, csillagjegyre

Megosztás

Épen csak túl éltük az év leveszélyesebb kaja ünnepét a karácsonyt, és máris közelit a tavasz na meg  a nyár amikor nem árt, sőt szinte kötelező jól kinézni. Ezt ajánljuk a csillagjegyeknek.

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

Épen csak túl éltük az év leveszélyesebb kaja ünnepét a karácsonyt, és máris közelit a tavasz na meg  a nyár amikor nem árt, sőt szinte kötelező jól kinézni. Ebben segít ez a horoszkóp, mert ha tisztában vagy önmagaddal, lehet, hogy még az embert próbáló diétákat is megúszhatod egy kis odafigyelés árán. Csillagjegyeink  a konyhában is meghatározzák, milyenek vagyunk.

Kos (március 21 – április 20.)

Tűz jegyű, a személyiségét a Mars uralja. Tele van tettvággyal, energiával. Lelkesedése kifogyhatatlan. Igazi úttörő alkat, boldogan veti magát minden izgalmas kalandba. Felpörgetett életet él, amiben az evés nem igazán kap fontos szerepet. A gyorséttermekben éppúgy jól érzi magát, mint az előkelő belvárosi éttermekben. Bár a hagyományos ételeket rendeli, azért szívesen megkóstol ismeretlen ízeket is. Ha éhes, nem válogat. Farkasétvággyal veti magát arra, amit elé tesznek. Ha nagy ritkán kipróbálja főzőtudományát, sosem kedvtelésből teszi, inkább a partnerét vagy a vendégeit akarja elkápráztatni.

Mivel a Kos tűzjegyű, érthető, hogy sokkal bátrabban fűszerez, mint a többi csillagjegy szülöttei. Szereti az erős, karakteres ízeket, a jól átsült húsokat, ropogósra süti a kacsát, de még a burgonyát is. Mivel szeret mozogni, sőt, szinte biztos, hogy sportol valamit, az alakját a nagy lakomák ellenére is sokáig meg tudja őrizni. A hagyma és a kapor is jót tesz az emésztésének. Az italok közül a testesebb borok a kedvencei.

Ajánlott ételek:
Hús: pulyka, hal, bárány
Zöldség: sárgarépa, retek, paprika, paradicsom, burgonya, hagyma
Fűszer: bors, pirospaprika, fokhagyma, mustár, curry, gyömbér, kapor
Gyümölcs: eper, cseresznye, meggy, görögdinnye, grépfrút, málna

Bika (április 21 – május 20)

Személyiségét a Vénusz uralja. Ebből adódik, hogy szereti a szépet, a komfortot, a kényelmet. Két lábbal áll a földön, a nagy meglepetéseket, változásokat viszont nem kedveli. Ez az étkezési szokásaira, konyhaművészetére is jellemző. Nem szeret kísérletezni, a megszokott ízekhez ragaszkodik. Ha vendégeket fogad, nagyon kitesz magáért: tökéletesen összeállított menüvel és minőségi borral, ízlésesen megterített asztallal várja őket. Ő maga inkább az egyszerű egytálételeket, a fűszeres húsokat kedveli. De mindent szeret: a salátát, a tésztát, a gyümölcsöt, és persze az édességet.

Gyengéje a desszert, a csokoládé, a tejszínhabos torta. Minden egyes falatot lassan enged szétolvadni a szájában, hogy jobban érezze az ízeket. Számára az evés hozzátartozik az élvezetekhez. Ha öröm éri, evéssel ünnepel, ha szomorú, evéssel vigasztalja magát. Így már kora gyermekkorától súlyfelesleggel kell harcolnia. Minden fogyókúrát kipróbál, de nem sok sikerrel, mert csak ideig-óráig bírja megtartóztatni magát. A testes bor és a pezsgő illik az egyéniségéhez. A tömény alkoholt kerülje.

Ajánlott ételek:
Hús: sovány marha
Zöldség: borsó, paraj, paradicsom, káposzta, spárga
Gyümölcs: alma, banán, narancs, szilva, cseresznye
Fűszer: zsálya, fahéj, szegfűszeg, fodormenta, petrezselyem

Ikrek (május 21 – június 21.)

Személyiségét a Merkúr uralja a horoszkóp szerint. Gyors észjárású, sokoldalú és kíváncsi. Nyughatatlan természetű. Imádja a változatosságot, mindig siet, mert attól fél, hogy lemarad valamiről. Kíváncsisága olthatatlan. Imád kérdezni, és amint új információhoz jut, azonnal meg akarja osztani másokkal. Igazi társasági lény, aki mindenütt ott van, ahol történik valami. Mivel kettős jegy, gyakran esik egyik végletből a másikba. Ez az étkezésében is tetten érhető.

Gyűjti a recepteket, mindenütt elkéri annak az ételnek a receptjét, amit finomnak talált, megveszi a legmodernebb konyhai felszereléseket is, de a főzésre csak ritkán pazarolja az idejét. Inkább hideget eszik, vagy bekap valamit egy gyorsétteremben. De ha vendégeket hív, akkor valami különlegességgel próbálja meglepni őket. Kísérletező kedve nem ismer határokat. Kedvence a változatosan elkészített tészta és a wokban készült étel. Italok közül a száraz bor vagy a muskotály illik hozzá, és minden egzotikus koktél.

Ajánlott ételek:
Hús: baromfi
Zöldség: zöldbab, zöldborsó, karfiol, brokkoli
Gyümölcs: kivi, zöldalma, gránátalma, datolya, dió, karambola
Fűszerek: petrezselyem, kapor, köménymag, ánizs, bodza, körömvirág, szerecsendió, chili

Figyelem!

Rák (június 22 – július 22.)

Személyiségét a Hold uralja, ezért rendkívül érzékeny, gyakran változik a hangulata. Mindig mindenben bizonytalan, ezért határozott egyéniségű társ mellett érzi jól magát. Örül, ha helyette döntenek, intézkednek. Talán a konyha az egyetlen terület, ahol nem enged beleszólni a dolgokba. Bár megkérdezi a családtól, hogy mit ennének szívesen, de aztán úgyis azt süt-főz, amit a pillanatnyi hangulata diktál. Nem szívesen mozdul ki otthonról, viszont örömmel fogad vendégeket. Ilyenkor boldogan szedi elő azokat az étkészleteket, amelyeket hétköznap a család nem használhat, és rengeteg fogást készít, előételtől a különféle süteményekig.

A Rák hízásra hajlamos, és bár azt mondja, hogy szinte semmit nem eszik, ő a víztől is hízik, igazából észre sem veszi, mennyit nassol naponta. Szereti a finom ételeket, összességében nem válogat. A zöldséget, a burgonyát éppúgy megeszi, mint a különleges csemegéket. Az édesség a gyengéje. A nagyon alacsony alkoholtartalmú italokat szabad csak fogyasztania, mert a tömény hamar a fejébe száll, és ami másnak talán nem is árt, az a Ráknak már tönkre teheti az érrendszerét, máját.

Ajánlott ételek:
Hús: hal és mindenféle tengeri herkentyű
Zöldség: kelkáposzta, kelbimbó, tök, karfiol, csicsóka, uborka, gomba
Fűszer: mustár, kakukkfű, vanília, fahéj, zsálya, menta
Gyümölcs: szőlő, sárgadinnye, kókuszdió, őszibarack

Szerző

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse