(ezt is) Köszönjük, Orbán! —  a CEU könyvtára is Bécsbe költözik!

A CEU könyvtára is Bécsbe költözik. A CEU Bécsbe való költöztetése óta azon kevés szolgáltatások egyike szűnik meg ezzel, ami még Budapesten maradt – írták az Akadémiai Dolgozók facebook oldalukon.

“…a régió egyik legjobb társadalom- és bölcsészettudományi könyvtárát veszítik el a magyar kutatók és egyetemisták…”

„Elnézést kérünk a működési nehézségekért a nyári időszak alatt, 35 ezer darab könyvet és a személyzet több tagját Bécsbe helyezzük át, mivel az egyetem kénytelen az oktatási tevékenysége nagy részét a bécsi kampuszra költöztetni”

– áll a CEU Könyvtár honlapján, a könyvtár nyári használatának szabályait részletező oldal alján. Ugyanezen a honlapon kiderül, hogy a könyvtár tulajdonában összesen több mint 190 ezer könyv, és 177 ezer e-könyv van, a kollekció pedig évente körülbelül 4 ezer könyvvel növekszik.

“…pótolhatatlan veszteség…”

A könyvtárának költözésével a régió egyik legjobb társadalom- és bölcsészettudományi könyvtárát veszítik el a magyar kutatók és egyetemisták. A könyvtár az idegen nyelvű szakirodalom elérése szempontjából volt fontos, így elvitele – az egyetemmel együtt – pótolhatatlan veszteséget jelent sokaknak és a hazai tudománynak.

Az CEU Nádor utcai új kampuszán működő, engedéllyel külsősök számára is használható könyvtár költözéséről eddig nem tett hivatalos bejelentést az egyetemvezetés.

Az USA-ban akkreditált mesterképzések Bécsbe költöztetése óta ez volt azon kevés szolgáltatások egyike, ami még Budapesten maradt az egyetem elüldözése után.

Forrás

index

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük