Erről mindenképpen tudnia kell, ha mRNS vakcinát kapott - Megkutatták az oltások mellékhatásait, senki sem örült az eredménynek - Városi Kurír

Sorting by

×

Erről mindenképpen tudnia kell, ha mRNS vakcinát kapott – Megkutatták az oltások mellékhatásait, senki sem örült az eredménynek

Az izraeli egészségügyi tárca után az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ is jelezte az mRNS alapú vakcinák utóhatás-vizsgálata után hogy a vártnál magasabb a szívizomgyulladásos esetek száma a beoltott fiatal férfiak körében.

Hirdetés

Egy nem várt mellékhatás

A szívizomgyulladás (myocarditis) kialakulását vírusfertőzés, baktériumok, toxinok okozhatják, tünetei a szúró mellkasi fájdalom, légzési nehézség, szívritmuszavar. Mivel a szív nem megfelelően működik, akár maradandó szívkárosodásokat, szívinfarktust vagy stroke-ot is okozhat. Írja a Házipatika.

Az oltások biztonságosságát megfigyelő két amerikai rendszer előzetes adatai is azt jelzik, hogy a vártnál magasabb a szívizomgyulladásos esetek száma a fiatal férfiak körében az mRNS-oltások második adagjának beadása után

– jelentette be csütörtökön az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

Veszélyben a fiatal férfiak?

Izraeli kutatók már jelezték, hogy összefüggés lehet a fiatalok körében kialakuló szívizomgyulladás és a Pfizer koronavírus-vakcinájának második adagja között.

A myocarditis vagy pericarditis esetekről a bejelentések több mint fele az után érkezett az oltások mellékhatásait jelentő rendszerhez, hogy a betegek vagy Pfizer/BioNTech vagy Modernaoltást kaptak a 12-24 éves korosztályban – közölte a CDC, hozzátéve, hogy ezek a korcsoportok a beadott oltások kevesebb mint 9 százalékát kapták.

“Nyilvánvalóan van itt egy egyensúlytalanság” – írta Tom Shimabukuro, a CDC Oltásbiztonsági Irodájának igazgatóhelyettese abban a jelentésben, amelyet az élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) csütörtökön ülésező tanácsadótestületének küldtek. Shimabukuro közölte, hogy az oltásbiztonságossági adatbázis – egy másik megfigyelő rendszer – a szívizomgyulladás megnövekedett előfordulását mutatta a 16-39 évesek körében a második adag oltás után szemben az első oltás felvétele után megfigyelt aránnyal. A kevés adat azt mutatja, hogy a betegek többsége – mintegy 81 százalék – teljesen felépült a tüneteiből – tette hozzá.

A Pfizer és a Moderna egyelőre nem kommentálta a jelentést

Az izraeli egészségügyi tárca a közelmúltban közölte, hogy összefüggést talált az oltás és kicsiny számú myocarditis eset között főként fiatal férfiak körében, akiket a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával oltottak be.

A CDC közölte, hogy tanácsadó testülete az oltási gyakorlatról jövő héten fogja értékelni a bizonyítékokat, és megállapítani a szívizomgyulladás kockázatát a COVID-19 elleni mRNS-oltások után.

Forrás

A másik oldalról

mRNS

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.