Kerítésen innenKiemelt hírek

Facebook helyett jön a nagyonmagyar pótfészbuk? – Vicc, vagy szokjuk a gondolatot?

hundub-facebook

Nem példanélküli az újdonsült “baráti országokban”, hogy teljes testtel nekimennek a Facebook-nak, amihez csatlakozva a “nép” fiai, lányai általuk ellenőrizhetetlenül, ám lelkesen értekezhetnek egymással.

“El tudja képzelni, hogy a magyar kormány betiltja a Facebookot és helyette az ősmagyar hun (“magyari”) és dub (“dob”) szavakból álló “cenzúramentes” mélymagyar pótfészbúkot szabad csak használni?”

-teszi fel a kérdést Hadházy Ákos a “még működő” közösségi oldalán.

A készítőknek elegük lett a Facebook egyoldalú politikájából, miszerint tiltja és cenzúrázza a neki nem tetsző tartalmakat, ezért elindították a Hundub-ot.

A magyar közösségi oldal a napokban indult útjára, de máris több ezer felhasználóval rendelkezik

A cég az Azonnalinak számolt be az indulásról.  A fejlesztőknek nem volt nehéz dolguk. Tulajdonképpen lemásolták a Facebook régi kinézetét. De nem csak külsőre, tevékenységi köreiben is igen hasonló az amerikai közösségi oldalhoz.

Túl nagyra nőttek a közösségi hálókat irányító amerikai cégek, és ma már úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek. Ezért úgy gondoltuk muszáj, hogy legyen választás, egy alternatíva

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek Pál Csaba a Hundub közösségi hálózat indulása kapcsán. Az igazi lökést az indulásukhoz tavaly az adta, amikor mindenféle indoklás nélkül sok ezer magyar felhasználót töröltek le a Facebookról, amelyről később kiderült, hogy legtöbb esetben csak a véletlen műve volt, viszont ezért még bocsánatot sem kértek.

Szavai szerint jelenleg is szinte bármivel kapcsolatban – legyen az politikai vagy éppen a járvánnyal kapcsolatos vélemény – sújthatják a felhasználókat törléssel, vagy tiltással csak azért, mert az valahol távol nem tetszik valakiknek.

A magyar közösségi oldal esetében viszont ilyen esetektől nem kell tartani, hiszen ez a hálózat nem alkalmaz politikai cenzúrát

– ígérte a lapnak.

A másik eltérés a Facebookhoz képest, hogy ez a közösségi oldal blog felületet is kínál a felhasználóknak. Cikkeket írhatunk, oszthatunk meg másokkal

A közösségi oldalnak 3 alapítója van, a névválasztás pedig a Hungarian (Magyar) és a Dub (hang) szóból származik.  Az ötletgazdák évekig működtetek egy próba közösségi oldalt, aminek sok pozitív visszajelzése volt. Ezért döntöttek amellett, hogy a nagyközönség elé viszik azt.

A készítők szerint az elsődleges célcsoport a Nagy-Magyarország területén élő emberek.

“Ha ezt csak rossz viccnek tartja, jobban teszi, ha kezdi magát szoktatni a gondolathoz – folytatja bejegyzését Hadházy, mert a kormány orosz mintát követve készülhet a Facebook kiiktatására. A propagandasajtó mindenesetre már gőzerővel elkezdte reklámozni a fantasztikus újdonságot. Lelkesen számol be pl, hogy még nyereményjáték is lesz, aki posztol vagy lájkol, pontokat kap érte és nyereményeket kaphat.

A dolog mögött Orbánék piszkos pénze állhat

A cégnyilvántartásból kiderül, hogy a mélymagyar oldalt indító Hundub Kft egyik tulajdonosa a közép-amerikai Belize nevű offshore paradicsomban elrejtett Murmurati cég- így nem kell tudnunk, ki áll az egész buli mögött.

A dolog tényleg nem vicc:

Putyin, Orbán orosz gazdája és példaképe hasonló dologban mesterkedik már egy ideje, most meg is szavazták azt a törvénytervezetet, ami megengedi az “orosz sajtót cenzúrázó külföldi oldalak” lekapcsolását. Ezt előzte meg a Putyin által támogatott orosz facebook-koppintás felfuttatása. A fideszes propaganda, fideszes politikusok, sőt, a jobb sorsra érdemes Péterfalvi “Adatvédő” Attila is elkezdett picsogni, hogy mekkora cenzúra van a Facebookon és hogy elnyomják ott az igazságot.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Most pedig itt a pótlék is a magyaroknak, biztos ami biztos. Amikor megszorulnak, Varga Úrhölgy majd gyorsan beterjeszt egy törvényjavaslatot az “internetes cenzúra” ellen. Ahogy mindig továbbléptek eggyel, amikor megszorultak- mert hagytuk nekik.”

virsli

About Author

Szólj hozzá!