Facebook: Soros köpönyegéből bújt ki a magyar tag is?

A Magyar Nemzet online kiadásában péntek este megjelent cikkben a kormánypárti napilap már azzal riogat, hogy Soros György átvette az irányítást a Facebook felett is. A grémium magyar tagja:, Sajó András.

“Néhány napja kiderült, kik is lesznek pontosan azok a személyek, akik a jövőben a Facebook tartalmakat felügyelik majd. A függetlennek nevezett tanács, a „Facebook legfelsőbb bírósága” valamely oknál fogva tele van olyan emberekkel, akik közvetlen vagy közvetett módon kapcsolódnak Soros Györgyhöz.

Közülük is kiemelkedik a magyar tag, a Soros-egyetemként is emlegetett Közép-európai Egyetem (CEU) alapító dékánja. Sajó András az Indexnek korábban elmondta: nem tudja, hogyan került a képbe, jelöltségéről csupán a kiválasztási folyamat során történt hivatalos megkeresés alkalmával értesült. Ezután még legalább négy további beszélgetésre is elhívták, és csak ezt követően választották be a húsztagú tanácsba.”

A Magyar Nemzet rögvest nekiállt nyomozni

A cikk névtelen szerzői bevetetették titkos fegyverüket és beírták az Arcanum keresőjébe Sajó András nevét, és innentől máris mindentudóak lettek…

“Sajó András 1949. március 25-én született Budapesten, az apja orvos volt, kisebbségi származását többször is irodalmi alkotások tárgyává tette. Gyermekkoráról és gimnazista éveiről nem sok mindent lehet tudni, az azonban egészen biztos, hogy 1957-ben Milánóban élt. Az Arcanum adatbázisában legközelebb 1970-ben tűnt fel mint az Eötvös Loránd Tudományegyetem joghallgatója. Az Egyetemi Lapok című újságban a díjazottak között egy szocialista jogrendről szóló dolgozattal és egy Che Guevara-jeligével látható.

Sajó ezt követően egyetemi KISZ-tagként jogot tanult. Mindig is erőssége volt a nyelvtudás, a magyaron kívül saját bevallása szerint hat nyelven beszél. Összehasonlító jogot hallgatott Strasbourgban 1974-ben, majd Coimba városában 1979-ben, de volt ösztöndíjas Milánóban, Oslóban és Saarbrückenben, továbbá a Berkeley-n is a szocializmus évtizedeiben.”

A Magyar Nemzet feltételezése szerint mindehhez az állampárti rendszer nagyfokú bizalmára lehetett szükség

“A Tekintet című lap egy 1989-es számában például ezzel a címmel jelent meg írása: „Boldogult emlékezetű cenzurális idők”. Ebben Sajó arról értekezik, hogy a cenzúra jót tett a művészeteknek, és bár a hírgyártásban ellenzi (ott pozitív cenzúrát javasol a kisebbségeknek), a művészetek terén pártolna valamiféle központi ellenőrzési rendszert.”

És még csak most jön Sajó a főbenjáró bűne

“Ezekben az írásaiban igencsak durva megjegyzéseket tesz Ronald Reagan elnökre”

A rendszerváltástól kezdve Sajó nemzetközi pályája hirtelen felível

“Előbb a CEU alapító dékánja és Göncz Árpád államfő tanácsadója (1991-1992) lett, majd a magyar után részt vett a grúz, a dél-afrikai és az ukrán alkotmányozásban is. Eközben Magyarországon szakmai körökben szintén egy alkotmánytervezete miatt híresült el.”

Kitűnően működik az Arcanum keresője

“Elkötelezett bevándorláspárti, ahogy arról a Népszabadság 2002 decemberében beszámolt: „nyílt levelet írtak a Magyar Helsinki Bizottság vezetői és közéleti személyiségek az Országgyűlés elnökének és a belügyminiszternek. Kezdeményezik azon törvények hatályon kívül helyezését, amelyek lehetővé teszik, hogy a hatóságok tömegesen őrizetbe vegyék a menedékkérőket, pusztán azért, mert >>illegálisan<< érkeztek az országba.” A több mint száz aláíró között pedig Sajó András is feltűnt”

Hát így működik a minőségi, jobboldalinak mondott újságírás.

A Magyar Nemzet azzal riogat a Facebook-bíróság elé „stratégiai jelleggel” vihetnek magyar konzervatív álláspontokat a Soros-szervezetek, hogy Sajó segítségével hallgattassák el azokat a közösségi médiában.

Megbízatása egyelőre három évre szól.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük