Sorting by

×

Fagyhalál az éjszakában – csak mi segíthetünk!

Ahogy fennállásunk óta minden évben, most is meghirdetjük kezdeményezésünket a hajléktalan emberekért, a fagyhalál ellen.  Az embertelenül hideg éjszakák előtt, amilyenek most is jönnek, sőt már a csütörtöki is ilyen volt, ne legyen luxus az emberség.

Kutyások, segítsetek!

Arra kérünk minden kutyasétáltatót, gondoljon azokra, akiknek nem jut fedél a fejük fölé és vigyen magával egy-egy szendvicset, egy palack forró citromos teát és adj oda egy utcán élőnek. A tea ezesetben nemcsak egy forró ital lehet a hajléktalan embernek, de a ruhája alá helyezve egy darabig valami melegséget is biztosít neki.

Nekünk ez semmiség neki viszont az életet jelentheti.

 

A hétvége két napja és a jövőhét eleje, -15 fok alatti hőmérséklet

– Szombaton az ország nyugati felén még marad az erős szél, keleten gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Változó, időnként szakadozott, majd vastagodó felhőzet mellett elszórtan alakulhatnak ki futó hózáporok.

– Vasárnap délelőtt még szeles, felhős időre, elszórtan, főként keleten, délkeleten havazásokra van most kilátás. Délutántól legyengül a légmozgás, csökken a felhőzet, északon kisüthet a nap is.

 Hétfőn szélcsendes, változóan párás, ködfelhős, szűrt napsütéses idő ígérkezik. Reggel igen erős fagyra kell készülni, sokfelé várható -10 fok alatti hőmérséklet.

– Kedden előreláthatólag szürke, ködfelhős, párás idő lesz jellemzőbb. Nyugaton lehet itt-ott, foltokban szűrt napsütés, míg keleten elszórtan hószállingózások is előfordulhatnak.

(Városi Kurír/EUMET)

A tények a fagyhalálról:

“Várhatóan emelkedni fog azoknak a száma, akik kihűlés miatt halnak meg – jósolják a hajléktalanszállók vezetői.  Az adatok szerint idén októbertől december végéig 54-en veszítették életüket Magyarországon a hideg időjárás miatt. Ez a szám emelkedhet a hétvégén, mivel éjszakánként a fővárosban  mínusz 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.” (Index)

fagyhalál

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.