Sorting by

×

Fagyos hétvége vár ránk akár -15 fokos éjszakákkal is

Aki most finom puha, fehér téli hétvégére készül nagyot csalódik. Igazi fogcsikorgató hideg vár ránk romantikus téli képek nélkül, ha  teheti ki se mozduljon otthonról!

Csütörtökön napközben

Újabb hidegfront okoz erősödő, nyugaton és a középső országrészben viharossá fokozódó ÉNY-i szelet. A legerősebb széllökések a Dunántúl középső térségében, illetve a középső országrészben várhatóak és elérhetik a 70-80 km/órát.

– A Dunántúl felett, a délelőtt folyamán csökken, felszakadozik a felhőzet, a délutánra kisüt a nap. A szakadozott felhőzetből itt-ott még lehet futó hózápor.

– A Duna vonalától keletre délutánig marad a vastagabb felhőzet. Egyre inkább keletre tolódik a havazás és már a délebbre eső területeket is érintheti. Késő délutántól kezd vékonyodni a felhőtakaró, de a keleti határszélen még este is lehetnek elszórtan hószállingózások.

Éjszaka országszerte fagyra kell készülni, északon lesznek erősebb fagyok is. Nyugaton szeles, csillagfényes, keleten, északkeleten felhősebb, szélcsendesebb idő valószínű. Számottevő csapadék nem várható.

Péntek reggel fagyos, de többnyire derült idővel indul a nap. A keleti országrész fölé várható több felhő, míg nyugaton, a szélvédett völgyekben lehet némi párásság.

Napközben a nyugati országrészben nagyrészt napos, hideg idő lesz. Az ország keleti felén, főként a Tiszántúlon és északkeleten (Szabolcs, Borsod) megmarad a szürke felhőzet, és délután, este hószállingózások, gyenge hóesések is előfordulnak.

A Dunántúlon továbbra is élénk, olykor erős ÉNY-i szél fúj, másutt gyenge marad a légmozgás. Hideg lesz, északon és keleten már napközben sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Este és éjszaka országszerte beborul az ég. Elszórtan, elsősorban keleten és északnyugaton hóesések is előfordulhatnak. Nyugaton marad a szeles idő, másutt gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban erős fagy várható, északon, helyenként már közelítheti a -10 fokot a minimum érték.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

csütörtök délután -1 – +3,

péntek reggel -6 – -3, északon többfelé -8,

péntek délután -2 – +2,

szombat reggel -6 – -3, északon többfelé -8 fok körül alakul.

<<FRISS HÍREINK!>>

Na és az igazi hétvége két napja a jövőhét elejével?

– Szombaton az ország nyugati felén még marad az erős szél, keleten gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Változó, időnként szakadozott, majd vastagodó felhőzet mellett elszórtan alakulhatnak ki futó hózáporok.

– Vasárnap délelőtt még szeles, felhős időre, elszórtan, főként keleten, délkeleten havazásokra van most kilátás. Délutántól legyengül a légmozgás, csökken a felhőzet, északon kisüthet a nap is.

Hétfőn szélcsendes, változóan párás, ködfelhős, szűrt napsütéses idő ígérkezik. Reggel igen erős fagyra kell készülni, sokfelé várható -10 fok alatti hőmérséklet.

– Kedden előreláthatólag szürke, ködfelhős, párás idő lesz jellemzőbb. Nyugaton lehet itt-ott, foltokban szűrt napsütés, míg keleten elszórtan hószállingózások is előfordulhatnak. (EUMET)

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.