Faldum és Bragmayer sikere a triatlon ob-n

A férfiaknál Faldum Gábor, a nőknél Bragmayer Zsanett nyerte meg a triatlonosok tatai országos bajnokságát szombaton.

Faldum 1:52:38 óra alatt ért célba az olimpiai távon, amely 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 km futásból áll, míg Bragmayer 2:04:38 óra alatt teljesítette a versenyt.

A férfiaknál a tavalyi győztes Király István ezúttal a második helyre szorult, viszont Berekméri Levente megőrizte akkori harmadik helyét. A nőknél szintén az egy évvel ezelőtti első, Zelinka Gabriella lett a második, akit Soós Fanni követett.

Lipták Tamás, a magyar szövetség szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: az előző években az elit versenyzők által kicsit elhanyagolt rövidtávú ob-n ezúttal kimondottan erős mezőny gyűlt össze, amelyen Faldum Gábor és Bragmayer Zsanett is végig kontroll alatt tartotta a viadalt.

“Nagyon jó szervezés és pálya várt minket. Jó erőben éreztem magam, fél szemmel már a szerdai szupersprint versenyre figyeltem, ott más erényeket kell majd megcsillantani” – mondta Faldum Gábor.

Férfiak:

1. Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) 1:52:38 óra
2. Király István (Mogyi SE Baja) 1:57:17
3. Berekméri Levente (FTC) 1:58:03

A verseny jó idénykezdet volt és pozitív visszaigazolása a pár napja véget ért tauplitzi magaslati tábornak. Már nagyon várom a vegyes váltók szerdai világbajnoki válogatóját” – nyilatkozta Bragmayer Zsanett.

Nők:

1. Bragmayer Zsanett (Team Újbuda SE) 2:04:38 ó
2. Zelinka Gabriella (UTE) 2:06:11
3. Soós Fanni (PSN Zrt.) 2:12:54

SportXpert.hu

vendégmunkás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük