Sorting by

×

Akit azért fizetünk, hogy hallgasson – Farkas Flórián 2020-ban is néma maradt a parlamentben

Igencsak néma évtizedet zárt Farkas Flórián Országgyűlési képviselőként: az elmúlt 7 évben egyetlen egyszer sem szólat fel a Parlamentben, de 2010-től is csak ötször emelkedett szólásra, legutóbb 2013 júliusában – összegez a Romnet.

Az egyik leginaktívabb képviselője a magyar törvényhozásnak Farkas Flórián,

annak ellenére, hogy a kormányoldal egyetlen díszcigány képviselőjeként koptatja majdnem 20 éve a Parlamenti ülésterem padjait. Farkas Flórián 2002-ben lett Országgyűlési képviselő, miután szorgos baloldaliként és az Országos Cigány Önkormányzat, valamint a Lungo Drom elnökeként szövetsége kötött Fidesszel. Igaz, nyolc évig ellenzéki politikus volt, de 2010-től rázúdult a bőség: az Orbán-kormánytól megkapott mindent, amit egy vidékről származó, az általános iskoláját csak 20 évesen befejezni képes, korábban bíróság által háromszor is elítélt, politikusi pályára vágyó cigány ember álmodhat. Miniszterelnöki megbízotti pozíció, cigány önkormányzat elnöki szék, iroda a minisztériumban, sok tízmilliárdos programok, és ami a legfontosabb: politikai védelem a köztörvényes bűncselekmények vizsgálata és vádja alól.

Hiába tűntek el milliárdok a felügyelete alól,

hat éve még csak tanúként sem hallgatták meg például a Híd a munka világába programból eltűnt majd 2 milliárd forint ügyében zajló nyomozás során. Hiába jelentették fel hivatali visszaélés, zsarolás és egyéb bűncselekmények gyanújával, az ügyészség egyszer sem kérte ki mentelmi jogát, nem indult ellen eljárás. Sőt, maga a kormányfő állt ki védelmében nem egyszer.

Farkas Flórián pedig mindezt vagy a némaságával, vagy az előre megírt, az Orbán-kormány védelmében megfogalmazott szöveg felolvasásával hálálja meg. Pedig az elmúlt kettő, vagy hét évben, de az évtizedben is voltak nagyon fontos ügyek a magyarországi cigányság életében, de Farka Flóriánt ez valahogy nem érdekelte. Sem a törvényhozásban, sem a sajtóban, sem pedig a közéletben.

A parlamenti adatbázis szerint Farkas Flórián utoljára 2013. július 4-én szólat fel az Országgyűlésben, és 4 perc 42 percig tartott a beszéde

Mondandójában támadásnak értékelte, hogy elfogadta az Európai Parlament az úgynevezett Tavares-jelentést, amely az eddigi legátfogóbb értékelése a magyarországi belpolitikai helyzetnek. Egy megrendelt propagandabeszéd volt az utolsó felszólalása, és azóta se hallhatta hangját.

A 2010-2014-es ciklusban csak 2012-ben szólat fel: március 20-án, szeptember 11-én, és november 20-án.

A felszólalások tejes szövege itt elolvasható, ha valakit érdekel.

Farkas Flórián minden évben a parlamenti némák listáján szerepel, de a választásokon mindig jól jönnek a Fidesznek a cigányok, de hová tűnik az év többi napján az „integráló” Farkas Flórián? És ha már a felszínt kapargatva ugyan, de értékeljük a tavalyi évet, Farkas Flórián nemlétező munkásságát érdemes külön kiemelni, hiszen 2020-ban volt egy igen fontos választás, ahol megint csak az olcsó szavazólapnak tekintett, krumplival megvehető cigányságon múlt a végeredmény – írta a portál.

A Fidesz számtalanszor bizonyította, hogy nem programmal akarnak választópolgárokat megszólítani, hanem inkább a XXI. század júdáspénzével, zsák krumplikkal. A NER legmocskosabb működési mechanizmusa fedte fel magát októberben a borsodi időközi választáson, amikor megint a szervezett szállítássá és krumpliosztássá silányult a választójog. Ha egy karakterrel kellene leírni, hogy mit jelent a Fidesz számára a cigányság helyzete, az valószínűleg Farkas Flórián lenne. De hol van most ő? Hol van a kormánypárti „felzárkóztatás”, a romákkal való “törődés”? Nagyon úgy tűnik, hogy kizárólag a választások előtt/alatt a krumpliszsákokban.

Korábban már írtunk róla, hogy nehéz úgy a cigányságnak integrálódni, felzárkózni, ha azok a felelős vezetők, akiket kéretlenül az ügyük élére állítanak, többet ártanak, mint használnak.

Farkas Flóriánról könyvet lehetne kiadni, csak kár, hogy annak nem „Ezt tettem a cigányságért” lenne a címe, hanem sokkal inkább az „Így ártottam a cigányságnak” mondat lenne helyes. Az ő munkássága tulajdonképpen a szótári alakja annak, hogy mire kell a kormánypártoknak a cigányság.

A nyár közepén már láthattuk,

hogy hogyan szervez a Fidesz kamutüntetést vidéki romák felhasználásával. Múlt hét vasárnap láthattuk azt is (megint), hogy a cigányság eszközként való felhasználása ma Magyarországon minden választás alappillére, a krumplikirály aljas, évtizedes módszere, minek köszönhetően demokratikus szavazásról szó nem lehet.

Leírni is röhejes:

a magyar hatóságok 2015 óta nem találják, ki a felelős azért, hogy milliárdos összeget vertek el egy sosem működő foglalkoztatási szövetkezetre. A Híd a munka világába nevű programban 1,6 milliárd forint tűnt el, miközben körülötte sorjáztak a botrányok. Az első akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy egy gellérthegyi villa megvásárlásra költötték a rászoruló romák megsegítésére kapott támogatás 15-20 százalékát. Farkas Flórián ebbe a villába költöztette be a szövetkezet irodáját.

További részletekért kattintson a Romnet oldalára.

hajléktalan

átver

Egy hozzászólás itt: “Akit azért fizetünk, hogy hallgasson – Farkas Flórián 2020-ban is néma maradt a parlamentben

  • 2021.01.31 - 09:15
    Közvetlen hivatkozás

    Borzalmas ez a szerencsétlen, Flórián a szerencsés! A Miniszterelök úr a mentora.Mgtalálja a zsák a foltját.
    Jut eszembe BOGDÁN LÁSZLÓ. Cserzi volt Polgármestere,micsoda különbség.Egyedül 100x értékesebb mint az elözö kettö.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.