Farkas Flórián, a magyar “csoda”

A magyar közélet egyik legkártékonyabb figurája Farkas Flórián, aki minden volt már, csak “akasztott” ember nem. Karrierje még az átkosban indult, majd feltűnt a szocialisták környékén, majd mikor rájött merről fúj a szél, gyorsan váltott, és a Fidesz “díszcigánya” lett.

2010-től a romaügyekben megkerülhetetlen ,élvezte Orbán bizalmát, hiszen romaügyekért felelős miniszterelnöki biztos volt, mellette a Lungo Drom vezetője, és a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az, hogy még mindig szabadlábon van, nem lehet a véletlen műve.

Enyhén szólva is kétes ügyletei miatt már a kormányfő számára is teher lett, ezért az áprilisi újabb kétharmad után már nem ülhetett vissza a miniszterelnöki biztosi székbe. A sajtóhírek szerint “miniszter Flóri” leköszönt az általa gründolt Roma Integrációért Országos Szövetség vezetői posztjáról is.

A jelek szerint Farkas bukott politikus lett, de annyira azért nem, hogy az igazságszolgáltatás keze is elérje. Annak ellenére így van, hogy rengeteg disznóság köthető a nevéhez. Amennyiben nem a Fidesz képviselője, akkor már régen a hűvösön ülne.

Farkas egyike a Fidesz pártkatonáinak, aki jól megélt abból, hogy hűséges Orbánhoz. A cigányok többsége előtt már régóta semmi tekintélye sincs, többségük a saját vérei árulójának tartják.

Balog Zoltán szerint nem engedik el Farkas Flórián kezét

Farkas az elmúlt években mindig ott bukkant fel, ahol némi pénzt szagolt.

A legnagyobb botránya a Híd a munka világába projekthez köthető. A hanyatlónak mondott nyugat jelentős támogatást biztosított a magyar kormánynak a többszörösen hátrányos helyzetű, alacsony iskolai végzettségű emberek – döntően romák – felzárkóztatására, a munka világába történő visszavezetésére (úgynevezett TÁMOP program). Kezdetben az emberinek hazudott minisztérium a roma önkormányzattal közel 5 milliárdos projekt elindításában állapodott meg. A támogatás összegét – mikor kiderült, hogy az eredeti célból semmi sem valósult meg, a kormány – 2015 .szeptember 30-ai hatállyal – 2,47 milliárd forinttal csökkentette.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük