Közeledik a karácsony, Orbán Viktor kitartott főcigánya, Farkas Flórián – a szeretet ünnepére tekintettel – felfüggesztette hónapok óta tartó menekülését, és megnyilatkozott – de szigorúan csak a fideszes lakájmédiának.

„Egyetlen kifogásolható ügy se köthető hozzám”

A miniszterelnöki biztos egyre több baráti újságnak, internetes portálnak próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Farkas Flórián jól tudja, hogy amíg Orbánt a háta mögött érezheti, védett személynek számít, ezért nyal, ahogy bír – és közben röhög a markába. A roma főember ezekben a megszólalásaiban – ahogy a Magyar Hírlapban is – úgy tesz, mintha nem értené, miért támadják, miért követelik nagyon sokan, hogy tisztázza magát az elmúlt évek kétes ügyeiben:

„azzal, hogy engem, illetve az Országos Roma Önkormányzat korábbi vezetését támadják, valójában a társadalmi felzárkóztatás ügyét akarják lejáratni. Világos, hogy politikai céljaik vannak. Már többször elmondtam: akárhogy próbálkoznak bizonygatni, egyetlen kifogásolt ügy sem köthető hozzám, semmilyen eljárás nem folyik ellenem.”

Zavar- és  botránykeltésről beszélt, ő ártatlan, mint a ma született bárány. Szerinte:

„itt az ideje, hogy folytassuk, megerősítsük azokat a korábban indított kezdeményezéseket, amelyek uniós szinten is egyedülálló eredményeket produkáltak. Ehhez párbeszéd kell az érintettek, a cigányság ügyéért elkötelezettek között.”

Kétlem, hogy a romák ezzel egyetértenek. Saját bőrükön ők valószínűleg másképpen érzik. De Farkas még képes egy lapáttal erre is rátenni:

„a kormánynak ezen a téren kiemelkedő, mondhatni történelmi érdemei vannak. Éppen ezért a cigányság csak a Fideszre hajlandó szavazni, hiszen a Fidesz az a párt, amelyik vállalta az ügyüket. Ezért sem akarják egyesek, hogy a romák az urnákhoz járuljanak jövőre.”

A Farkas Flórián nevű érem sokadik oldala

Emlékeim szerint valami hasonlót mondott a „diplomáját” titkoló roma nagyágyú, amikor még a szocik hátsóját rajongta körül. De közben megvilágosodott. Rájött, hol az igazi helye. Persze nála okosabbnak tűnő politikusok is megtették a damaszkuszi utat 2010 után. Ő „csak” jól akart élni, kevés munkával. Hűségét megfizeti a kormányzó párt.  Ezért is megmosolyogtató, amikor megélhetési roma vezetőkről beszélt – magát nem sorolta ide –, akik folyamatosan botrányt keltenek.

Valószínűleg sorvezetőt kapott a riporthoz, hiszen főnökét utánozva, hosszasan sorosozott. Látszik, ma minden, Orbán kegyéből élő hűbéresnek a kötelező köröket le kell futnia. Természetesen az „örökös miniszterelnökre” hivatkozott, aki jó pár éve arról beszélt, hogy:

„a kormány rejtett erőforrásként tekint a hazai cigányságra. Nem távoli földrészekről idehurcolt, idegen kultúrájú, nemzetbiztonsági szempontból is kockázatos egyénekkel kell megoldani a munkaerőhiányt.”

Farkas Flórián a cigány Kubatov
Fotó: MTI

Ha már lúd, akkor legyen kövér, így még egy lapáttal rátett Orbán kitartottja:

„akik tehát az úgynevezett Soros-tervet támogatják, úgyszólván ellenségei a hazai romák ügyének is.”

A győzelmi jelentésnek is beillő beszélgetést magasröptű fejtegetéssel fejezte be. A roma ügyek kormányzati felelőseként jól megveregette saját vállát, mintegy bizonyítva, megdolgozik a havi milliós fizetésért:

„sikerült több százezres hátrányos helyzetű cigány embert ismét munkához juttatni, bővítettük az egészségügyi szűrővizsgálatokat, illetve egyre több cigány fiatal szerez érettségit, diplomát. Közösségi házak nyíltak, és komplex programok indultak nyomortelepek felszámolására.”

Ha úgy halad minden, ahogyan Farkas állította, akkor a hazai romák számára hamarosan itt a kánaán. Már látjuk a glóriát a miniszterelnöki biztos feje fölött.

Álriport a nagy átverés

Bár igen sokan vannak, akik mást szeretnének látni Farkas Flórián kezén. A riporter és alanya sem beszélt a vezetésével befuccsolt Híd a munka világába programról. Elfelejtették, hogy a nyomozás  – hivatalosan 1,6 milliárd eltapsolása miatt – még folyamatban van. A foglalkoztatási projekt ritka sikeres volt: egyetlen roma sem került be a munka világába. Emellett – a hírek szerint – az Országos Roma Önkormányzathoz kapcsolódóan még több ügyben folyik az eljárás.

Orbánnak a jövő évi választásokon szüksége van a romák szavazataira. Ezt eddig a fő roma szállította, hisz’  a városi legendák szerint, a területi roma vezetők Farkas tenyeréből esznek. Ezért cserébe, szállítják a romák voksait. A volt Fidesz-tag főügyész kizárt, hogy kezdeményezi a cigány Kubatov-lista birtokosa képviselői mentelmi jogának a felfüggesztését. Orbán nem ad kilövési engedélyt bizalmasa elleni eljáráshoz. Szavatossága még nem járt le, a főnök kegyelme egyelőre felszínen tartja. Így működik a törvény előtti egyenlőség kedves vezetőnk birodalmában.

 

 

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Vannak, akiknek mosdatlan szájukra sem illene venni az Európai Uniót. Valóban európai szinten egyedülálló eredmény, ha valakit 1,3 Mrd Ft visszafizetésére köteleznek, mert nem tud vele elszámolni…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét