Látszik, hogy beindult a választási kampány, felébredt álmából Farkas Flórián, a miniszterelnök romaügyi valakije. Hivatalosan a cigány vezető miniszterelnöki biztos, de az egyáltalán nem biztos, hogy milyen valós munkát végez.
[mnky_ads id=”10551″]

A mi miniszter-Flórink

Közeli családtagjai így nevezték egy interjúban–megjárta a hadak útját, igazi hétpróbás………fideszes politikus. 1998 előtt  szocikat is megkörnyékezte zűrös ügyei akkortájt is voltak, így onnan elhajtották. Többen állítják a börtönt is csak elnöki kegyelemmel úszta meg. Meg is hálálta, úgy kurucosan, hiszen szinte azonnal új cimborákra talált a Fideszben, ott ahol – úgy látszik –  már akkor sem finnyáskodnak egy kis becstelenség miatt.

- Hirdetés -

Azóta is ott  angolnázik siklik, csusszan, mesteri fokon kerüli ki a nyilakat, a különböző kétes ügyei miatt. Közben úszik a dicsőségben, hiszen maga a lelkész miniszter „szentelte” fel, már-már szentté is avatva: ” Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy botránymentes éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök.” 
[mnky_ads id=”10552″]

Roma Kubatov – lista 

Szóbeszéd szerint Farkas a roma Kubatov- lista őreként lehet fontos Orbánnak. Azt várja tőle a kormányzó, hogy szállítsa a romák szavazatait. Sokan kétlik, hogy erre képes lesz: a roma vezetők és a cigányság egy része Farkast a romák árulójának tartja, aki az egyik okozója annak, hogy a többségi társadalomban kedvezőtlen kép alakult ki a cigányságról. 

Lehet, hogy Flóri is veszélyt érez, és már előre mossa tartói előtt a kezeit. A Magyar Hírlapnak arról beszélt:

” Fel kell hívni a magyarországi cigányság figyelmét az egyre szaporodó, megtévesztő szándékú kamupártokra, ennek érdekében a Lungo Drom helyi és országos szinten is egyfajta tájékoztató kampányt indít majd a következő időszakra.”

Hinnye, mondhatnánk. Valami van a levegőben? Netán megingott Flórink trónja, és a romák már nem hisznek neki, elegük van a sok-sok mellébeszélésből, a süket dumákból?

A Fidesz fő-fő romája még hozzátette:

“sajnos számos, jelen állás szerint legalább két-három szerveződés akar pusztán állami forrás, illetve a potenciális támogatók megtévesztése, kihasználása céljából indulni a választáson, valós program nélkül. Ezért fontos, hogy az érintettek minden szükséges információ birtokában legyenek a témában.”

Hosszú nyelvcsapásaidra mindig számíthatunk

Farkas  hülyének nézi a romákat is, hiszen 1,6 milliárd csak úgy nem tűnik el magától. Aki nem tudja: a romák felzárkóztatására, egy több milliárdos EU-s program  keretében jött létre a Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet, a miniszterelnöki biztos vezetésével. Miután kézen – közön köddé vált úgy 1,6 milliárd forint, a Farkast piedesztálra emelő tárcavezető minisztériuma felbontotta a szerződést. Azóta néma csönd van a milliárdok körül, úgy három éve nyomozásféle folyik, ahogyan már a fideszes érintettség esetén megszokhattuk.

A Lungo Drom vezetője,  szerinte  kizárólag a polgári kormány romapolitikája jelent garanciát a cigányság társadalmi felzárkóztatására, ezt igazolják az eddigi eredmények. Úgy vélte, ennek a romapolitikának megvalósításában és folytatásában megkerülhetetlen szereplő a Lungo Drom.

Szemben Farkas felhőtlen kincstári- optimizmusával, az egyik baloldali roma vezető szerint, a Fidesznek a halott roma a legjobb.

Szükség van a cigányság voksaira, ezért semmi sem drága. Utána: van még hely az árkokban. De erről már a Fidesz “díszcigánya” nem beszélt.
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét