Farkasázy Tivadar: Kovács, a matekzseni

Cecília pár napja elmondta, hogy örül a tesztek tömegessé válásának. Előtte hetekig azt, hogy feleslegesek és megbízhatatlanok.

Orbánt tízéves mondataival szokták szembesíteni, Cecíliát tíznapossal is lehet

Áprilisban hatszor mondta azt, hogy a járvány most válik csoportosból tömegessé, mivel nem történt meg, átváltott arra, hogy kezd lecsengeni.

„Büszkének kell lenni arra, hogy járványügyi szempontból Magyarország Európa legfelkészültebb országa, naprakész adatokkal európai szintű járványügyi figyelőrendszert működtet”

– mondta egy hete. Karácsony azóta kéri a pesti adatokat, de az operatív főtörzs szerint tegnapig nem kapták meg, már nem az adatokat, hanem Karácsony levelét.

„Vigyem el személyesen?”

– kérdezte este a főpolgármester.

És csak Európa legfelkészültebb országa vagyunk? Miért nem a világé?

„Karácsony Gergely főpolgármester folyamatosan és kétségbeesetten terel, miközben az elmúlt hetek adataiból nyilvánvaló, hogy sajnos a járvány leginkább a fővárosi idősotthonokban terjed”

– írja Kovács Zoltán egyszerre 400 újságban, számokkal is alátámasztva:

„Idősotthonokban eddig 93 koronavírus-fertőzött halt meg, közülük 64-en fővárosi idősotthonban. Mivel Budapesten és Pest megyében eddig 320 koronavírus-fertőzött halt meg, így minden ötödik budapesti és Pest megyei elhunyt egy fővárosi fenntartású idősotthonból kerül ki.”

Bár Európa számos helyén hasonló az idősotthonok aránya,

de azért kalapot emelek egy ekkora matematikai zseni előtt, egy Lovász és két Bolyai is elbújhatna mögé. Akkor folytatom nagyszerű, Karácsonyra kifutó levezetését.

Kovács cikkéig, szombatig Budapestet és Pest megyét leszámítva 85-en haltak meg, közülük 29-en idősotthonokban, azaz e 18 megyében minden harmadik elhunyt vidéki idősotthonban halt meg. Pesten minden ötödik! – vágta Karácsony fejéhez.

Elvégre az ötöd több mint a harmad.

Ahogy az egykori politikai tiszt mondta a seregben az újoncoknak:

A szocializmus győzött a világ egyharmadán, de ez hamarosan eléri az egynegyedét, sőt az egyötödét is!

Forrás

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest