Farkasházy: Kövért, Kósát vagy Németh Szilárdot képtelenség überelni

Bizony, nem egyszerű manapság a humorista-élet, nehéz annál kacagtatóbbal előállni, mint amiket 2019 magyar politikai megszólalóinak kitalálnak.

Fideszesek, mint vicckirályok

Klubrádió vendége volt Farkasházy Tivadar, aki szerint humoristaként két dologra kell figyelnie, az egyik, hogy a politikusok egyre nagyobb kihívást jelentenek a fantáziának, a másik, hogy közben egyre dühítőbbek. A düh azonban a humor ellen dolgozik, és ez a probléma őt is érinti.

A mai humorista szakma nagy problémája, hogy a viccgyártók már egyszerűen nem tudják felülmúlni a politikusokat. Tényleg az a helyzet, hogy nagyon nehéz a hatalom birtokosainak megszólalásaihoz kommentárt fűzve új viccet alkotni, a mondataik mellől ugyanis manapság egyszerűen nem hiányzik az a többlet, amit a humoristák a korábbi időkben még hozzá tudtak tenni a közéleti megnyilvánulásokhoz.

Szinte lehetetlen Kövér Lászlót, Kósa Lajost vagy Németh Szilárdot überelni,

mert – sok társukhoz hasonlóan – ontják a nevetségesnél nevetségesebb mondatokat, szituációkat,

de Orbán Viktor is nagyon vicces, mert amikor világpolitikai tényezőnek hiszi magát, az olyan, mint amikor az egér az elefánt mellett sétálva odaszól: hallod, hogy dübörgünk?

Farkasházy Tivadar szerint a közélet keményedik,

az egyszeri polgár dühös, mert elpárolgott a rendszerváltáskor beígért szabadság.

Egy humorista nem sokat tud már hozzátenni ahhoz, amikor a házelnök azt képzeli, a magyarhoz igazítják a világidőt, vagy a kormányfő a kipcsakokról beszél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük