Farkasházy Tivadar: 48 teendő, amely a bukáshoz vezethet

A 101 ok, ami a kétharmadhoz vezetett lista után jöjjön az új felsorolás, amiből megtudhatjuk, mi kell a kormánybuktatáshoz. A sorrendben nincs semmi logika, ötletbörze egy álmatlan éjszakán. Jó, kettő. Lesz még egy pár.

KÉNE EGYETLEN MOZGALOM

1️⃣️ Amely nem kirekeszt, hanem mindenkit befogad, akik tenni akarnak azért, hogy ez a banda eltűnjön.
2️⃣️ Nehogy a legnagyobb harcosok, mint Gulyás Márton, Juhász Péter, Hadházy Ákos feladják, ne találják a helyüket. Mindenki a megfelelő poszton, Matolcsy szakértő: Bodnár Zoltán, agrárium: Gőgös Zoltán, iskola: Törley Katalin, humor: Bödőcs Tibor… Karácsony ne merüljön le és bekkelje ki őket Zuglóban…
3️⃣️ A Momentum leljen rá mielőbb az új nolimpiára. De ne csak a többieket csesztesse, az nem elég, hogy lila lufikkal elvegyülök az elégedetlen tüntetők közé.
4️⃣️ Mindenki azt tegye, amihez a legjobban ért, mém, szervezés, vidékre járás, beszéd, tüntetés, oknyomozás, pénzgyűjtés, a felesleges bloggerek, publicisták, átkozódók, erkölcscsőszök átképzése…
5️⃣️ A Fidesz háborúzik, nem mi kezdtük, de Krisztus koporsóját se őrizték ingyen, már Montecuccoli megmondta, hogy a kormányváltáshoz három dolog kell…
6️⃣️ Amelyik párt vidéken nincs jelen, az nincs. Ne tessék mikrofont tartani az orruk alá.
7️⃣️ Ne váljék bocsánatos bűnné a hallgatás, a lapítás, ha látod, hogy mi folyik itt, akkor ne mondd, hogy én nem politizálok, mert megteszi helyetted más, a te rovásodra, a mi rovásunkra.
8️⃣️ Ne lehessen senki egymásután három cikluson keresztül hivatásos, fizetett ellenzéki.

S KÉNE EGYETLEN MOZGALOM

9️⃣️ Meg sikerek, mint a vasárnapi zárva tartás eltörlése, a nolimpia. Ne küldd el, aki már szagolt puskaport. Napóleon ragaszkodott a régi gárdához, akik már az arcolei hídon mellette álltak. Ugyanígy ölelj kebledre minden új arcot. Különben téged se fognak.
1️⃣0️⃣️ Megfontolandó a parlamenti bohóckodásban való részvétel, sok szól mellette, egyre több ellene. Nem fogják, ebből élnek.
1️⃣1️⃣️ Ne alakíts új pártot, foglalj el egy meglévőt, olvassz bele egy másikat, mint a nagyvállalkozók Ne csodálkozz, hogy milyen egy néppárt, vegyes.
1️⃣2️⃣️ Csak hogy tudd, Vona és Schiffer visszatér. Radiátor közelében pedig ne állj Sallai R. Benedek mellé, mert könnyen felborulhatsz.
1️⃣3️⃣️ Bokros az ország egyik legjobb, legsikeresebb közgazdásza, de minek hozzá egy külön párt?
1️⃣4️⃣️ Fodor Gábor pedig minek? Ebben az országban legalább félmillió liberális van, aki hallani se akar róla.
1️⃣5️⃣️ Nagyon becsüld meg Mellár Tamást, Chikán Attilát, Csaba Lászlót, Bod Péter Ákost, Jeszenszky Gézát, Márki-Zay Pétert.
1️⃣6️⃣️ Jövő ősszel visszafoglalhatjuk Orbán fővárosát. Addig is védd Budapestet és mindenhol az önkormányzatokat.
1️⃣7️⃣️ Mindegyik párt annyit ér, amennyi szavazója van. Akire sorozatosan nem szavaztak, jelentsen csődöt vagy alakuljon át értelmiségi vitaklubbá, semmi akadálya.
1️⃣8️⃣️ Ha pártvezető vagy, a hibákat előbb magadban, aztán társaidban keresd, csak utána az ellenlábasoknál. De akkor se egész nap erről kukorékolj. Más rosszat nem mondok rólad, úgyis lepereg.

S KÉNE EGYETLEN MOZGALOM

1️⃣9️⃣️ Félre a mintha ellenzékiekkel, legalábbis ne foglalják a helyet attól, akinek tényleg a legfőbb célja ennek a bandának az eltakarítása.
2️⃣0️⃣️ Semmilyen módszert ne vessél el, egy galád hatalommal van dolgod, ne hősi halott legyél, már átvitt értelemben, hanem olykor akár megalkuvó, hátráló, kényszerű kompromisszumokat kötő majdani győztes.
2️⃣1️⃣️ Őrizkedj az ideológusoktól, minden négyzetkilométerre elég egy belőle. Vagy eggyel kevesebb.
2️⃣2️⃣️ Legyenek közösségi helyek, mint Kádár idején a rock, a jazz, egy kaposvári előadás, a repülő egyetem, sok jó asztaltársaság, csak így szaporodhatnak a nézeteiket és a kiállásukat vállalók, szóld meg a körülötted lapítókat.
2️⃣3️⃣️ Ne gratulálj a győztesnek egy előre elcsalt választáshoz, ne ülj le vitázni Bayerrel, Bencsikkel, Schmidt Máriával, minek.
2️⃣4️⃣️ Isten őrizz a listázástól, de a legnagyobb tolvajokra nem árt az utcán, a faludban is rámutatni. Pláne a sajtóban.
2️⃣5️⃣️ Légy szolidáris mindenkivel, nem kizárt, hogy te leszel a következő.
2️⃣6️⃣️ Egy ember, egy generáció se felesleges.
2️⃣7️⃣️ Sosem a nép hibás, de azért borban is akadnak rossz évjáratok.
2️⃣8️⃣️ Egyszer a nejem azzal érvelt, biztos igazan, hallotta a tévében. Hiába feleltem, hogy én mondtam ott, de csak viccből. Egy bolhapiacon még szerezhetsz egy régi kávát, és beledughatod a fejedet, ha másképp nem hisznek neked.
2️⃣9️⃣️ Nem kell minden lopásra ráugrani a médiának, de ami átjön, azt ne engedje el soha. A Watergate ügy akkor jutott el Nixonig, amikor már nemcsak a Washington Post nyomta, hanem már szinte mindenki. Itt persze a mindenkit lassan egy kézen meg tudjuk számolni. A kutyám megfogott egy egeret, amely egy másodpercig mozgott, de még egy fél órát rázta utána. Így járjon a gázszerelő, az alapítványos, a letelepedéses, a filmes, akárhány Oscar is lesz még.

S KÉNE EGYETLEN MOZGALOM

3️⃣0️⃣️ Az Uniót ne bántsd folyton azért, hogy ezek még mindig itt vannak. Ha nem lenne Brüsszel, talán már te se lennél itt. S nem biztos, hogy Londonban.
3️⃣1️⃣️ Ha elcsüggedsz, vedd elő Kósa, Tállai, Mészáros, Budai Gyula vagy Németh Szilárd fényképét, máris Einsteinnek fogod érezni magadat.
3️⃣2️⃣️ Ha a TV2 sztárjaival találkozol, csak nézzél rájuk. Eleinte lepereg róluk, de ha egyre többen…
3️⃣3️⃣️ Nem igaz, hogy a választó nem tehet semmiről, hogy a bunkóságot, az ostobaságot, a kérkedő műveletlenséget nem kell szóvá tenni, az álhíreket se kell beszopni.
3️⃣4️⃣️ Attól még ne legyen senki miniszterelnök-jelölt, mert ők még nem loptak.
3️⃣5️⃣️ Mutogathatsz azokra, akik már voltak hatalmon, és elkövettek ezt-azt, de ha a mostanit az ostobaságoddal és a nagyképűségeddel, no meg önös érdekből te tetted ismét kétharmadossá, akkor ne csodálkozz, ha ezt ugyanúgy szóvá fogják tenni.
3️⃣6️⃣️ Fontosak a számok, de leginkább a nullák, hogy hány van mögötte. Ha nem tudod elképzelni Orbán vagyonát, amit Mészáros kezel, akkor kérj meg valakit, legyintse meg az arcodat, utána arra, hogy most tízszer olyan erősen. Százszor már nem is kell, illetve arra a legjobb esetben is csak a kórházban fogsz emlékezni, végre megtanulod a helyi értékeket.

S KÉNE EGYETLEN MOZGALOM

3️⃣7️⃣️ Amíg nem lesz összefogás, vagy nevezd, aminek akarod, addig ezek itt lesznek.
3️⃣8️⃣️ A Stop Sorosnál és a Sajtókamaránál is nagyobb veszély, hogy már az ősszel nekimennek a pesti önkormányzatok megszüntetésének. Orbánnak azt se hidd el, hogy hívják. Ne csüggedj, ennyiszer nem lehet mázlija, mint a migránsokkal, az uniós pénzekkel.
3️⃣9️⃣️ Ha párt vagy, ne akciózz folyton, nem vagy áruház. Ne tarts havonta tüntetést, legyen profi, csak az beszéljen, aki tud. Légy türelmes, mindenki becsinálva kezdi.
4️⃣0️⃣️ Az összefogás időleges, amíg a lopott pénz jó része előkerül, s Orbánnak annyi. Utána nem Elba, Szent Ilona. Aztán új választások.
4️⃣1️⃣️ A humoristák hamar megérezték, Hofi sikere nekik is jó. Ne légy féltékeny, az ellenzékben is egyik húzhatja magával a másikat. Az NB II mindenkinek rossz.
4️⃣2️⃣️ Amíg nem lesz egy független oknyomozó csatorna, legalábbis pár ilyen műsor, addig beszélő fejek nem fogják leváltani Orbánt, képtelenek bemutatni, mit műveltek. Ahol a szó elfogy, oda már meggyőző kép is kell.
4️⃣3️⃣️ Amelyik pártvezető azt mondja, hogy ők tulajdonképpen egészen jó eredményt értek el, annak az orrát nyomd bele, de ha egynémely cikkedet újraolvasod, a magadét se árt. Én is megteszem.

S KÉNE EGYETLEN MOZGALOM

4️⃣4️⃣️ Ha nem fogsz össze, téged fognak össze.
4️⃣5️⃣️ Ne a médiát járd be, hanem az országot. Bármelyik kocsma többet ér, mint Kiszelly Zoltánnal és Mráz Ágoston Sámuellel vitázni.
4️⃣6️⃣️ Ha egy ellenzéki politikus már a választás másnapján lemondásra szólítja fel a kormányt, képzeld el, mit bízna rá Várkonyi Zoltán, Ascher Tamás, Gothár Péter. Ajtónálló? Nép? Vagy tudja mit? Hozzon egy parizeres zsemlét!
4️⃣7️⃣️ A médiában két lopás több mint három. Egy több mint kettő. A Bűn és bűnhődésben Raszkolnyikov egyetlen öregasszonyt öl meg. Na, jó, kettőt. De utána!
4️⃣8️⃣️ Néhány képviselőnek. Suka Sándor azt mondta az igazgatójának: Major elvtárs, csupán tíz mondatom van, nem lehetne több? Dehogynem, csak akkor nem maga játszaná. Csodálatos jelenet, amikor a Hair végén Berger a repülőgép gyomrába masírozva azt énekli: én egy zseni vagyok. Csak kevesebb több lenne.

Elfogadom, a fentiekben sok a közhely, de hol van végre egy köz hely, hol jól érezhetjük magunkat?

S EGYETLEN MOZGALOM KÉNE

Farkasházy listája, amit Orbán nem tesz ki az ablakba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük