BlogbazárKiemelt hírek

Farkasházy Tivadar: Bodi csekk

Véget ért az "ártatlanság kora" - Az Index nem száll le a "döglött lóról", ha már kitalálták, hajtják.....?

Jelenleg a legnagyobb veszélyt egy belső aggódás által generált bizonytalanság gazdasági hatása jelenti. Az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni – mondta a barátai által Bodinak becézett Bodolai indexelnök Dull Szabolcs menesztéséről.

Ennél még Tóth Ákos is jobbat talált ki két éve,

miszerint: kilenc év után valóban megszűnt Bolgár György rovata a 168 Órában, mert a sorozat ennyi idő után elfáradt. Ahogy általában a hírek szoktak, s Orbánék se hazudtak azóta, amit a Bolgár mindig meg szokott cáfolni, csak ezt a Gyuri nem értette meg az Ákostól, aki hogy ezt bizonyítsa, egy évre rá szintén elfáradt a 168 Óránál.

Viszont az Index új vezérigazgatója, Szombathy Pál nem fáradt el a Digi Sportnál,

hiszen amióta Széles Gábor megvette tőle a Magyar Hírlapot, ő már tudhatta, mily harmonikusan lehet egy fideszes tulajjal dolgozni. A szintén fideszes Vaszily, aki megvette az Indexet kézben tartó Indamédia felét, pedig már bizonyította az Origónál, az Echónál, a TV2-nél és a köztévénél, hogy mi sem áll távolabb tőle, mint beleszólni egy független orgánum dolgaiba, azért is ebédelt a Hosszú kések délutánján Schmidt Máriával, hogy kikérje magának, ha róla ilyet feltételez.

Tulajdonképpen nem történt semmi, csak a Bodi nem jött valahogy ki a Szabival, a szerkesztőség ezt meg túlságosan mellre szívta. Pánikroham. Pedig Bodi csekket is tett a Szabi elé, hogy vehessen belőle egy jó nagy maszkot, ami teljesen befogja a száját.

Ilyen egyszerű ez,

a Szombathy Pali meg elmondta az Emíliának, hogy Bodolaival már részt vett egypár szabadságharcban, itt is bizonyára harmonikásan együtt fognak működni, ha kell, maguk ellen is. Mégis csak pénteki vezér lett, mert a szombati már nem ő volt, mivel nyolcvanan felálltak. A hősies felállások dícséretesek, csak a Fidesz épp ezt akarta.

Hogy akkor most ki a vezér?

Senki, ahogy az Indexnek tulaja sincs, olyan ez, mint a Lőrinc vagyona, csak úgy van. A Bodi meg lehet, hogy hamarosan csak exindexelnök. De úgy hallottam, a nemtulajdonosoknak eszük ágában sincs origósítani, pusztán átévésíteni akarják. Akkor hajrá Kárászok, Bochkorok, Fialák, Jakupcsekek, hajrá magyarok!

Bodi azt írta egy zártkörű Facebook csoportnak, hogy Dull Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása.

Miért tette volna, tán nem tud olvasni?

És nem azt olvasta, hogy a portál tulajdonosa a Magyar Fejlődésért Alapítvány, hanem azt, hogy a Magyar Fejlövésért Alapítvány? Bodolai szerint a függés kölcsönös, mert nemcsak az Index van kiszolgáltatva a hirdetéseit biztosító Indamédiának, az is az Indexnek, hiszen ha romlik a portál minősége, akkor nincsenek hirdetők. De mi van, ha az Indamédia célja kizárólag az Index pórázon tartása, még jobb esetben a bezúzása, és fütyül a hirdetési bevételre, hiszen Vaszily és a másik tulaja a Fidesztől kapták a pénzt a megvételére, a párt kiadásait pedig mi adófizetők álljuk.

Ezt a lehetőséget elfelejtette az Egon felvetni erre a Bodinak,

aki azt is elmondta, hogy mennek tovább, igen sokan jelentkeznek, hogy az Indexnél szeretnének dolgozni. Hát az ilyen könnyű? Az Index nem az a kilencven ember, aki ott két évtized alatt kinevelődött? Erre azért elmesélhette volna neki az Egon az ismert anekdotát, hogy áll egy vidéki bácsi a Madách Kamara pénztáránál, amelyre ki van írva, hogy Hofi Géza beteg, mire beszól az ablakon:

És tessék mondani, akkor ma ki játssza?

De amikor az Egon rákérdezett, mi a bizonyíték arra, hogy a Szabi rendszeresen egyeztet magas rangú politikusokkal, Bodi azt mondta, hogy ez csak egy mellékszála a mondanivalójának. Akkor az is, hogy szerinte Dull Szabolcsot Németországban rendőrök szíjon vezették volna el?

És mi van, ha egyszer nem a Szabit, hanem Orbánt, Rogánt, Mészárost, Matolcsyt, Lázárt, Liszkait, Vaszilyt, Pecinát, Schmidt Máriát fogják, mindazokat, akik felszámolták Magyarországon a független sajtót?

Úgy fognak menni, mintha kiscsoportosak lennének, pedig inkább nagyok. Vagyis elég tekintélyes méretű zártkörű csoport lesznek. Lesznek?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

cigireklám

About Author

Szólj hozzá!