Farkasházy Tivadar: házkutatás Orbánnál?

“Már kifelé tartunk a járványból” – mondja Orbán, ami igaz, hisz minél többen meghalnak, annál kevesebb teheti még, ha csak egyesek nem tudnak kétszer is. Holott egy hónapja többen fertőződtek meg, mint előtte fél év alatt, bár tesztelés nélkül a szám már értelmezhetetlen.

Ha ez nem a kifelé, akkor semmi

S olyan júliusi-augusztusi nemzeti konzultációval érvel, amikor a mai megbetegedések 1-2%-a volt.

“Ha összevetjük a magyar eredményeket Európa és a világ eredményeivel, akkor még mindig azt tudjuk mondani, hogy a leghatékonyabb védekezésbe Magyarország van”

– teszi hozzá belügyminisztere.

S mit mond Gulyás okt. 8-án?

“A számokat, ha megnézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy Magyarország a második hullám során is a jobban védekező országok közé tartozik. A legfontosabb az emberéletek védelme, ezért a legfontosabb összehasonlítási alap, az bármilyen brutálisan is hangzik, akkor az elhunytak száma. Ha ezt megnézzük, akkor azt látjuk, hogy Nyugat-Európa számtalan nagy és gazdag országa a védekezés eredményességét tekintve messze elmarad a közép-európai térség között, Magyarország pedig a közép-európai térség átlagát tudja hozni. Az egymillió főre eső elhunytak számát nézve Spanyolországban körülbelül 700, Franciaországban 483, ha Európán kívülre megyünk az Egyesült Államokban 651, ha Olaszországot nézzük, akkor 596, Portugália 197, Romániában 268, Írországban majdnem 400, Hollandiában 374, Egyesült Királyságban 636, ehhez képest a magyar adat 90 halott, ami a térség átlagának felel meg nagyjából.”

Tisztelettel jelentem,

a kancelláriaminiszter egy sötét gazember, ugyanis korántsem olyan buta fiú, hogy ne tudná, mekkorát hazudott, amikor a második hullámról az eddigi összeset mondta, mivel tavasszal e térség lényegében megúszta. Ráadásul önkényesen ragadott ki országokat, nem véletlenül felejtve ki a nálunk tízszer jobb szlovákokat, szintén jobb finneket, norvégokat, szerbeket, horvátokat. De ennél lényegesebb, hogy ha a mai helyzetet százszor jobban tükröző heti csúszó átlagot nézzük, hogy az elmúlt héten egymillió közül naponta átlagosan mennyien haltak meg, akkor a felsorolt 12 ország közül hétben kevesebben, hat napra rá nyolcban, vagyis már csak a cseheknél, románoknál spanyoloknál magasabb. Gulyás logikája alapján aki tegnap elhunyt, annak csak a három ezreléke halott, hiszen az elmúlt évre vetítve még 997 ezred arányban él.

De ha a halála előtt még elmegy orvoshoz,

az elkergeti, hogy szimuláns, mert ugyan most szúr a szíve körül, de bevallotta, hogy tegnap még nem, nem beszélve az idei nyárról és tavaszról.

Jelenleg nálunk arányosan nézve hatszor annyian halnak meg naponta, mint a tavasszal rettenetes helyzetbe került olaszoknál, háromszor annyian, mint az osztrákoknál, akiről ugye Orbán le sem veszi a szemét, és kétszer annyian, mint a franciáknál, angoloknál, hollandoknál, portugáloknál, ahol azon törik a fejüket, hogy este nyolctól Párizsban kijárási tilalom lesz, egyes angol városokban pedig csak a rokonokkal lehet találkozni.

Már az USA is mögöttünk van, ahol Trump tíz nap múlva belebukhat a mulasztásaiba

A Gulyás által elhallgatott szlovákoknak meg csak a tizenharmada hal meg.

Házkutatást tartott a rendőrség a francia egészségügyi miniszternél és a volt miniszterelnöknél, mert tavasszal nem léptek időben a járvány megfékezésért, nem gondoskodtak elegendő védőfelszerelésről, maszkokról, s azért nem javasolták időben a használatát, mert tudták, hogy nincs elég belőle.

Itt is szép lenne, holnap házkutatás Pintérnél, Káslernél, Orbánnál…
okt. 8.                                       okt. 15.
Csehország                            2.32                                           4.58
Románia                                2.81                                           2.96
Spanyolország                       2.18                                            2.60
Magyarország                        1.73                                            2.28
USA                                      2.10                                            2.19
Nagy-Britannia                       0.78                                            1.35
Franciaország                        1.07                                             1.30
Hollandia                               0.97                                             1.21
Portugália                              0.97                                             1.08
Ausztria                                 0.71                                             0.70
Írország                                 0.35                                             0.55
Olaszország                            0.39                                             0.54

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük