Farkasházy Tivadar: majd szép egyenletesen, platósan pusztulunk bele….

„Ha az élet újraindításakor a vírus elszabadul, nem tudjuk megállítani, akkor valóban tízezer kórházi ágyra lehet szükség” – mondta reggel Orbán kedvenc mikrofonállványának a május 4-étől történő könnyítésekről.

Lefordítva, a halál újraindításakor

Akkor nem kéne legalább addig várni, amíg tesztekkel és más módszerekkel némileg nyomon tudjuk követni a vírus útját? Vagy erről némi vitát tartani?

Ne legyenek kétségeink, különben más országokhoz hasonlóan szépen be fogja áldozni a korosztályunkat.

Majd szép egyenletesen, platósan pusztulunk bele,

persze aki legalább másfél évet kibír otthon, az akár túl is élheti.

„Intelligens ország a mienk, az emberek hat hét alatt megértették, ki-ki megtanulta, amit neki kellett” – tette hozzá. Tisztelet a kivételnek, mert egy bővített mondat megértéséhez Cecíliának olykor nyolc hét is kell.

Forrás

Háttér…

„Egy cipőben járunk a hallgatókkal, mi is csak figyeljük a tudósokat és a virológusokat”

– kezdte Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli, szokásos interjújában. A kormányfő szerint jobb, ha nem válik mindenki „botcsinálta” járványügyi szakemberré, hagyjuk a tudósokat, hiszen „kiváló koponyáink vannak”.

De hogy mi következik május 3-án? Orbán erre azt mondta, hogy új kijárási szabályokat fognak alkotni, mert a védekezés új szakaszába lépünk majd, és fokozatosan – szigorú menetrend szerint – újraindíthatja a kormány Magyarországot.

Jövő hétvégére új szabályokkal kell rendelkeznünk, ezek kialakítása gőzerővel folyik

– mondta, azt ígérve, hogy speciális szabályok vonatkoznak majd a veszélyeztetettebbekre, mert meg kell védeni az időseket, valamint a nagyvárosokban élőket. Orbán beszélt a kórházi ágyfelszabadítási intézkedést érintő kritikákról, és azt mondta: a felelősségteljes magatartás a legrosszabbra való felkészülés, ezt követték. Méghozzá azért, mert

ha az élet újraindításakor a vírus elszabadul, nem tudjuk megállítani, akkor valóban tízezer kórházi ágyra lehet szükség.

Orbán szerint azért kellett felkészíteni az egészségügyi ellátórendszert, hogy ha az ország újraindításakor tömegessé válnak a megbetegedések, ne érje őket váratlanul egy nagyobb betegtömeg.

Egyetlen magyar emberről, (…) egyetlen beteg emberről sem mondunk le

A kormányfő szerint az, hogy a magyar járványkezelés eddig sikeres, az leginkább annak köszönhető, hogy

„nem rezeltek be a magyarok”.

A kérdésre, hogy konkrétan mégis mi következik május 4-től, Orbán azt mondta,

együtt fogunk élni a vírus fenyegetésével.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük