Farkasházy Tivadar: Orbán hősei voltak, avagy a második budai kitörés - Városi Kurír

Sorting by

×

Farkasházy Tivadar: Orbán hősei voltak, avagy a második budai kitörés

Édes néném! Remélem, nem kell 207 levelet írnom magának 41 éven keresztül, mint Mikes Kelemennek Rodostóból, s annál jóval hamarabb hazatérhetek. Jelenleg a Kajmán-szigeteken vagyok, mert azt hittem, hogy felvehetem a kis megtakarított pénzem, de kiderült, hogy a 30 milliárdomat itt nem tudják ötdollárosokban kifizetni, ahogy kértem, mert beborítaná a szigetet.

Hirdetés

Az offshore cégünk pedig egy olyan másfél szobás oduba van bejegyezve,

amely még további 47 ezer vállalkozás központja, mi meg soknak hittük Seszták 300 ukrán és orosz cégét a kisvárdai Gagarin utca 22. és a Litki út 18. alatt. A Szijjártó Peti már elhelyezkedett pizzafutárként, de szégyelli, ezért a velünk jött és azóta érkezett magyar menekülteknek azt mondja, hogy diplomáciai futár. De az a lényeg, hogy a második budai kitörés sikerült a Várból, az első 1945. február elején volt, amelyről Európa hősei voltak címmel a Demokrata 2004. február 5-én emlékezett meg oly szépen.

Ugye azzal kezdődött, hogy a miniszterelnök úr beköltözött a karmelita kolostorba,

amely korábban a Táncszínház volt, talán azért, hogy ott is gyakorolhassa a pávatáncot. További két minisztérium követte, Matolcsy úr alapítványa pedig megvette a régi Városházát, tudja, Pallasz Athéné van előtte, akinek a kezéből mindig ellopták az alapítványi lándzsát. Matolcsy úr is ott húzta meg magát sokáig a válása után Patai úr albérlőjeként a jógázó menyasszonyával, cserébe az MNB nem ellenőrizte a főbérlő bankját. De aztán az egyik fia vett neki egy 500 négyzetméteres 430 milliós villát a Vártól egy köpésre, a Rózsadombon, ilyenek ezek a gyerekek, még az Origót is beadják a közösbe. S ott volt neki a Lónyay-Hatvany villa is, amit 3,6 milliárdért vett meg az alapítványa, ha le akar pihenni valahol a miniszterelnök úr aurájában.

Aki mellé kezdtek szépen beköltözni a hívek,

Bayer Zsolti az Úri utcába, hátha attól annak néz majd ki, egy pilisi faházat adott érte, bár a cserealap inkább szerszámoskamrának nézett ki, és csak egy napig volt az övé, de tudja, hogy milyen ügyes ember. Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg lakik mellette szintén egy közönséges tanácsi bérlakásban, ő Soponyán szokott vadászni Rózsa Sándorral, akit korábban Oszternek hívtak. Mind a kolostor Gundel éttermében ebédeltek és Zsiday Roynál vacsoráztak, neki Dubajban van most egy hatcsillagos panziója.

Jelen időben írom mindezt, holott már mindet elkobozták,

engem meg a sírás fojtogat, hogy oly ostobán elszúrtuk, és az istenadta nép megrohamozott minket. De hát Isten adta, Isten elvette. Ez akkor volt, amikor kiderült, hogy már a Parlament, a Bazilika és a Lánchíd is a Lőrincé, Tiborcz Pista a Bükk mellé megvette a Bakonyt és a Mátrát, a Fóti Gyermekvárost ibizai tervek alapján Habony átalakíttatta kokós kuplerájnak, ráadásul odahordatta a Szépművészeti spanyol anyagát és a Seuso-kincseket, a Kútvölgyi pedig már kizárólag csak az Orbán família gyógykezelésével foglalkozott, hogy ne kelljen állandóan Grazba járniuk.

A Budavári Palotát meg odaadták Ráhel divatintézetének

S talán az se kellett volna, hogy az Operából fitneszklubot csináljon a Rogán Cili a Sarka Katával, a királyi páholy tetejére meg helikopter-leszállót. Pintér miniszter úr ezért már szólt, mire azt mondták neki, hogy Eclipse, erre elhallgatott. Kásler doktor visszakapta magának a Lipótot, állítólag javul az állapota, a tízparancsolatot már csak kilencparancsolatnak nevezi, amit be kell tartani, ha valaki még élni akar egy kicsit, mivel a Ne lopj valahogy kikeveredett belőle.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.