Farkasházy Tivadar: Szijjártó 21 magánélete

A Debrecen és Hajdúsámson közötti 471-es harmadrendű útvonal átadása után Szijjártó Péter kimerítően válaszolt a sajtó kérdéseire, akik szó szerint kimerültek, ugyanis a 6 perc alatt 12-szer kérdeztek rá az ország 4. leggazdagabb milliárdosára, Szijj Lászlóra, mire a külügyminiszter 7-szer ismételte meg, hogy ő minden jogszabályt betart, 13-szor mondta, hogy munka és mennyit dolgozik, továbbá 22-szer azt, hogy magánélet, amire az Állatkert összes papagáját elkezdte enni a sárga irigység.

Azaz a 12-szer feltett kérdésre egyszer sem adott választ,

ha csak az nem tekinthető annak, hogy az ezzel kapcsolatban megjelent cikkek némiképpen sértették az igazságérzetét. Az előző német államelnöknek, Wulffnak azért kellett lemondania, mert még Alsó-Szászországi miniszterelnökként elfogadott egy nyaralást egy üzletembertől. A kómában lévő orosz ellenzéki vezetőt, Navalnijt vasárnap Omszkból Berlinbe kimentő szlovén koncertszervező azonnal sietett leszögezni, hogy erre a repülőútra és az utazás megszervezésére egyetlen eurocent német állami pénzt sem vettek igénybe.

Ott így megy ez, Szijjártó szerint viszont…

a magánélet elidegeníthetetlen része, ha az ember a családjával és a barátaival egy olyan ember 3 emeletes 6 milliárdos jachtján nyaral, aki 200 milliárdos vagyona túlnyomó részét állami megrendelések révén szerezte, miközben az átlagpolgárokat fillérres ügyekkel szekálja a NAV. A jogszabályokat hagyjuk, azt a Fidesz kénye-kedve szerint farigcsálja, már csak egyetlen kérdésünk van. Ha ő nem is fizetett semmit az útért, de ugye a barátai igen? Csak azért, mert a 24.hu szerint Szijj László luxusjachtja már olyan, mintha a NER szakszervezeti üdülője lenne.

Szijjártó apját a legfőbb ügyész már kimosta egy olyan sokmilliárdos kartellbuliból, amelyben rajta kívül mindenkit megbüntettek,

„családi segítséggel” építette hatalmas többszázmilliós dunakeszi házát, ahol időnként milliós zakót dob a kukába, a képen látható, hogy alig 20 év alatt honnan hová jutott, a fél másodosztályú futsalcsapatát benyomta külügyi állásokba, meg a Magyar Kereskedőházak vezetésébe, amelyek sorra mentek tönkre és már csak az Orbán családi török üzletfeléé létezik Isztambulban, felettébb különös kapcsolatai voltak Tarsollyal, az általa működtetett moszkvai vízumgyárral, még különösebben mentették ki a minisztérium szabálytalanul Quaestorba helyezett milliárdjait, s akkor még nem említettük a világrekord áron 300 milliárdért beszerzett 16 ezer lélegeztetőt, amelyeknek maximum a negyedére van orvosi team, ha egyáltalán mind az.

Hamarjában néhány azok közül amelyek a mi igazságérzetünket sértik, hogyan is mondta? Némiképp.

Forrás

lapzsemle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük