Fideszes szélsőjobboldali retorika és gyakorlat

A hang, amelyet a Fidesz naponta használ, ugyanolyan minősíthetetlenül aljas, mint a gyakorlat, melyet követ.

Íme a rendkívül jellemző szöveg Bajkai István Facebook-oldaláról:

A kereszténygyűlölő Niedermüller Péter vezetésével a baloldali szörnykoalíció elvette a méltán híres művészeti műhely, a Molnár Antal Zeneiskola elől az iskola számára a korábbi Fidesz-vezetésű önkormányzat által sokszáz millió forintért felújított erzsébetvárosi épületet a Damjanich utcában. A Molnár Antal Zeneiskolában tanult valamikor Kocsis Zoltán világhírű zongoraművész és Presser Gábor, a fantasztikus dalokat alkotó LGT alapítója is.

Ahelyett, hogy erzsébetvárosi művészpalánták tanulnának a kifejezetten nekik felújított, az iskola vezetésével közösen megtervezett, kifejezetten zeneiskola számára alkalmas, hangszigetelt helyiségekkel rendelkező iskolában modern, 21. századi körülmények között, most minden jel szerint egy kulturális álarcot viselő baloldali, nyíltan kormányellenes kampányközpont fogja innen harcát vívni az általuk vizionált migránsbarát, szélsőségesen liberális, keresztényellenes világ eljövetele érdekében. A Fidesz Erzsébetvárosi Szervezete felháborítónak tartja, hogy a baloldal már a látszatra sem adva építi le Erzsébetváros kulturális életét és helyette balos haveroknak játssza át politikai célból az oktatást szolgálni hivatott intézményt.

Ez nem önkormányzás, ez rablás!

Az általam írott fideszes fasiszta gyakorlatról most csak annyit: nem elég számukra, hogy tengernyi hazudozás, gyalázkodás, rágalmazás kíséretében végül is elbitorolták az SZFE-t, tanári karát “világhírű” közmédiásokkal, Hír Tv-sekkel töltötték föl – nem, ennyi nem elég: az ellenállókat “halálig” akarják üldözni.

Ami a retorikát illeti:

nem tudom, lehet-e még ennél is vadabb, aljasabb. Mindenesetre a Fidesz naponta juttatja mikrofonhoz, szerepelteti tévéiben elvadult, bármilyen bornírtságot, uszító rágalmat készségesen elmondó képviselőit – és akkor még “köz”- és terrormédiájáról nem szóltunk semmit.

Kétségtelen, a magyar “közélet” – ha annak lehet egyáltalán nevezni – hihetetlenül eldurvult, és ebben van szerepe az ellenzéknek is. Ha önmagában nézem, miket mondanak a kormány(párt)ról, bizony, elképedek. Magatartásukat nem is menti más, mint az, hogy nem ők voltak e folyamat kezdeményezői, és állításaik döntő többsége -sajnos! – igaz.

A Fidesz “mesterműve” olyan “közélet” kialakítása, amelyben sokaknak nem számít, mi igaz, mi hamis. Förtelmes handabandazásba fullasztották a magyar politikát, sok politikusuk és agitproposuk pedig nem tartóztatja meg magát a fasiszta-náci-nyilas-bolsevik beszédmódtól sem. Elegendő csak belenézni médiájukba.

Nézzük a Bajkai-tiráda érdeminek mondható részét:

azt állítja, hogy zeneiskolának felújított épületet adtak át a FREESZFE EGYESÜLET számára.

Nem tudom, mi ebben az igazság; nem tudom, hogyan zajlott le a pályáztatás. Ha a dologban szabálytalanság történt, az előzmények után igazán beérhették volna mérsékeltebb hangú tiltakozással, esetleges jogkövetkezmények kilátásba helyezésével. Hiszen az egész helyzetért mégiscsak érezniük kellene saját felelősségüket.

De nem. A fasiszta retorikára szokott párt sosem néz(ett) szembe azzal, amit művel.

A kereszténygyűlölő Niedermüller Péter vezetésével a baloldali szörnykoalíció… – így kezdődik a fideszes, jelen esetben Bajkai-féle hazug, turulista hangú uszítás.

Niedermüller természetesen nem kereszténygyűlölő: az a mondata, amelyet fideszes gyakorlattal meghamisítottak, éppen a kormány(párt) züllesztő hatású “nemzetikereszténykedését” bírálta, teljes joggal.

A felíjított iskolát kulturális álarcot viselő baloldali, nyíltan kormányellenes kampányközpont  kezére játszotta – hazudja Bajkai és a FIDESZ -, amely innen fogja harcát vívni az általuk vizionált migránsbarát, szélsőségesen liberális, keresztényellenes világ eljövetele érdekében.

Tehát a Fidesz nem az SZFE ellen folytatott rablóháborút, hanem egy keresztényellenes, abrakadabra-sorosista központ ellen vívott fölszabadító harcot…

Tömören megismétli azt a rágalomáriát, amelyet a fasiszta-náci-nyilasra szabott terrormédia kornyikál.

Hazug, uszítón gyűlöletkeltő, posványszagú szöveg! S ha ránézek a fideszes médiabirodalomra, azt kell mondanom: ez a hang hosszú évek óta a Fidesz alaphangja.

Kocsis Máté pedig Kunhalminak üzenve arra szólítja föl a baloldalt, hogy a saját portája előtt söprögessen.

Nos, van mit söprögetni a balliberális oldalon is. Azt a szemetet azonban, amit a Fidesz gyűjtött össze, buldózerekkel lehet csak eltakarítani.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Fideszes szélsőjobboldali retorika és gyakorlat

  • 2021.02.09 - 14:39
    Közvetlen hivatkozás

    Amit orbán mocsármédiája művel,az mindennek a legalja.Undorító,gusztustalanul hazudnak. Orbán csahosai erre vannak ráálítva,aki a leggusztustalanabbul nyilatkozik meg a témáról,gondolom,a vezírtől vállveregetést kap, Az SZFE meg különösen orbán bögyében volt,mondván,az egy ellenzéki fészek,amit szét kell zúzni. Szerencsére a diákok,tanárok nem hajtották orbán igájába a fejüket. Vidnyánszki pedig,akiket összekukázott,a ZS kategóriájú valakikkel nem tud majd mást előállítani,mint ZS kategóriájú színészeket.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük