Fegyveres gyerekeket fogtak el Budapesten – kő-papír-ollóval döntötték el, kinél legyen a fegyver

Szerda este, fegyveres rablási kísérlet közben fogtak el a rendőrök egy 16 éves és egy 14 éves fiút Budapest XI. kerületében.

Két 16 éves, két 14 éves és egy 15 éves fiú…

A fiatalokra azután csaptak le, hogy a Minerva utcában követni kezdtek egy férfit, az értékeit követelték és megfenyegették egy gázriasztófegyverrel, amellyel egy lövést is leadtak. A támadásban nem sérült meg senki.

Bevitték őket a rendőrségre, ahol elmondták, hogy november 7. és december 11. között több rablást is elkövettek már, és akadt három társuk is. A csoportjuk mindig más és más összeállításban támadott, egyedül az egyik 14 éves fiú az, aki minden rablásban részt vett.

A nyomozók a csapat harmadik tagját, egy 15 éves fiút zuglói otthonában, a negyedik fiút, egy 16 éves középiskolást egy újbudai lakásban fogták el. A csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút az iskolából állították elő.

A rendőrség sajtótájékoztatót tartottak az ügyről, Az Index tudósításából kiderült, hogy a fiatalok kő-papír-ollóval döntötték el, kinél is legyen a fegyver.

A nyomozás során kiderült, hogy az öt fiatal

– akik közül kettő általános, egy középiskolába, kettő pedig gimnáziumba jár – néhány hónapja ismeri egymást. A gimnazisták közül az egyik egyházi iskola tanulója. mindannyian rendezett körülmények között élnek, a szüleik dolgoznak, az egyikük édesapja sebész egy fővárosi kórházban.

A nyomozás során kiderült, hogy a fiúk nyolc alkalommal 11 embert raboltak ki

Újbudán és a Gellért-hegyen: több mint 120 ezer forintot, egy mobiltelefont és egy hangfalat vettek el az áldozataiktól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a két 16 éves, a két 14 éves és a 15 éves fiút fegyveresen elkövetett rablás bűntett, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlet, valamint fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük