Fegyveres rablás Pécsen – Mi ez, Chicago?

Egyre durvább körülöttünk a világ és nem csak a televízióban, de a mindennapok valóságában is. Egymást érik az olyan bűnesetek, amiről anno csak hallottunk, de már akkor is elszörnyülködtünk.

Egy ravasz eladó

Fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy helyi férfi ellen, aki megpróbált kifosztani egy trafikot, de az eladó blöffjének köszönhetően zsákmány nélkül távozott – derült ki a Baranya Megyei Főügyészség keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A büntetlen előéletű férfi tavaly december 13-án este maszkkal az arcán, kezében pisztolyt tartva lépett be a dohányboltba; a boltos nőtől pénzt követelt, miközben a fegyvert végig ráfogta.

A nő azt mondta, hogy már nincs pénz a boltban, főnöke a napi bevételt elvitte, holott félmillió forint volt a kasszában. Ezután a férfi kiment a trafikból, majd a közeli patakba dobta maszkját, pulóverét és fegyverét és a belváros felé indult. A rendőrök a rablási kísérlet után egy órán belül elfogták.

Ne higgyük, hogy ezek az esetek mindig ilyen megmosolyogtató véget érnek. Gondoljunk csak a nemrég megkéselt kaposvári trafikos lányra. Pécsen csak a véletlenek szerencsés összjátékának köszönhetően nem lett tragédia az esetből, Pesten viszont, mint azt a Városi Kurír is megírta, nem olyan régen fényes nappal hajtottak végre sikeres emberrablás egy forgalmas utcán.

Nincs tehát min mosolyognunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük