Fekete-Győr: a hatalom szereti vegzálni a momentumosokat – a rendszer ma délután újra a vádlottak padjára állít!

Miután Fekete-Győr András bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, vagyis hivatalosan is Orbán rivális-jelöltjévé vált, különösen ráirányult a regnáló figyelme. Ütik-vágják minden általuk irányított helyen: tévében, rádióban, szóval, ahol csak mikrofon-közelbe kerülnek. Az időzítés feltehetően nem ennek része, de maga az “ügy” felfújása igen.

Ma délután tartják Fekete-Győr András ügyének első rendes tárgyalását, tanúk beidézésével.

„A Polt Péter vezette fideszes ügyészség 1 év 6 hónap börtönbüntetést kért rám, 3 évre felfüggesztve – mert két évvel ezelőtt, a rabszolgatörvény elleni tüntetésen egy játékboltban is kapható lila füstölőt ejtettem két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázt lőttek az emberek arcába”

– idézi fel a Momentum elnöke, aki szerint „a hatalom szereti vegzálni a momentumosokat”.

Facebook-bejegyzésében azt nehezményezi, hogy több momentumos politikustársát követve most ő ül a vádlottak padjára, nem Szijjártó Péter, Tiborcz István, Rogán Antal, vagy éppen maga Polt Péter.

„2018 decemberében azért tüntettem a Kossuth téren, hogy ne kényszeríthessék rabszolgamunkára, fizetetlen túlórára a magyar munkavállalókat. Tüntettünk valamennyi magyar dolgozóért: orvosokért, ápolókért, mentősökért, munkásokért, tanárokért és a rendőrökért is! Természetesen politikusként éppúgy, mint állampolgárként, vállalom a felelősséget minden tettemért. Ahogyan vállaltam az eddigiekben, vállalni fogom a jövőben is. De az Orbán-ügyészség hatóság elleni erőszak vádja nevetséges, szánalmas próbálkozás: soha nem bántottam senkit, és soha nem állt szándékomban ártani a rendőröknek, a rendőrségi tanúvallomások szerint nem is ártottam. Küzdök és harcolok tovább egy szabad, európai, modern Magyarországért! Számíthattok rám!”

– zárja bejegyzését Fekete-Győr András.

 

Kocsis

 

veszély

Egy hozzászólás itt: “Fekete-Győr: a hatalom szereti vegzálni a momentumosokat – a rendszer ma délután újra a vádlottak padjára állít!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük