Fekete-Győr a közös miniszterelnök-jelöltről: Márki-Zay, vagy Dobrev nem kizárt, ahogy Fekete-Győr, vagy Donáth sem kizárt

A Momentum elnöke korábbi kijelentésével kapcsolatban azt mondta: egyre többen hisznek abban, hogy 2022 a korszakváltás éve lehet, a 700-as szám a kormányzati tisztséget betöltőkre vonatkozik, de Fekete-Győr szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell.

Fekete-Győr András az ATV Start című műsorában azt mondta, a magyar kormány

“elaludt a nyáron”,

szerinte ugyanis nem készítették fel az iskolákat, tanárokat és az egészségügyi rendszert a koronavírus-járvány második hullámára.

Orbán Viktor nemzetbiztonsági kockázat?

A Momentum elnöke korábban úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ehhez most hozzáfűzte: szerinte ha valaki egy krízishelyzetben

“saját nemzetének embereire támad akár csak szavakban is”,

vagy az önkormányzatok forrásait elvonja, ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Úgy fogalmazott: az önkormányzatok ki vannak véreztetve, a kormányzat szinte mindent elvesz tőlük, szerinte ez egy felelőtlen kormányzati magatartás.

Dupla családi pótlék

Fekete-Győr szerint nagy szükség lenne a családi pótlék megduplázására, az állásukat elvesztetteknek pedig nem 3, hanem 9 hónapig kellene kapniuk az álláskeresési járadékot. Emellett pedig 100 ezer forintos alapjövedelmet kellene biztosítani a munkanélkülieknek.

“Minden közgazdász egyetért abban, hogy a kormánynak most az lenne a feladata, hogy öntse a pénzt a gazdaságba.”

Munkanélküliek kontra Mészáros

A politikus szerint jelenleg azt lehet látni, hogy van mintegy 400 ezer munkanélküli, amelynek a felén egyáltalán nem segített a kormány, a magyar GDP pedig 14,5 százalékkal esett vissza a legutóbbi negyedévben. Mindeközben Fekete-Győr szerint a Mészáros és Mészáros Kft. 120 milliárdért épít atlétikai stadiont.

A Momentum elnöke korábban azt mondta: 700 fideszes vezetőt váltanának le 2022-ben, ha az ellenzék kormányra kerülne. Most kifejtette: egyre többen hisznek abban, hogy 2022 a korszakváltás éve lehet, ez a 700-as szám a kormányzati tisztséget betöltőkre vonatkozik, de Fekete-Győr szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell. Úgy fogalmazott: sok rendszerváltás után lehetett azt látni, hogy sok közhivatalnok mondott fel, mert nem bírták a nyomást.
Arra a kérdésre, hogy a legfőbb ügyészi posztra elfogadnák-e Ihász Sándort, Fekete-Győr azt mondta: nem volt még szó erről biztos benne, hogy több jelölt lesz, ha megismerik Ihász munkáját, és tisztában lesznek azzal, ki a többi jelölt, erről csak akkor tudnak majd dönteni.

Lesz közös lista?

A politikus 2022-vel kapcsolatban azt mondta: nem csak a közös listáról, de a közös miniszterelnök-jelölt személyéről sincs még döntés. Szerinte nem csak a Momentum az, amely még nem mondta ki, legyen vagy ne legyen közös lista, szerinte ez

“inkább a politológusok és elemzők által kedvelt téma”.

Hozzátette: azon, hogy hány listán indul az ellenzék, nem múlik mandátum, az egyéni választókerületeken viszont igen.

A politikai paletta és az ellenzéki térfél változik,

ha a közös lista mellett dönt valaki, az egy nagyon komoly elköteleződés. Azt azonban kijelentette: ezen a listán nem szerepelhetnek olyan személyek, akik az elmúlt 30 évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy csalásban vettek részt. Fekete-Győr itt hozzátette: ez alatt nem Gyurcsány Ferencet értette. Kijelentette:

ha a Momentum kap garanciákat arra, hogy ezen a listán nem lesznek ilyen személyek, akkor lehet közös lista.

Példaként említette az MSZP-s Tóth Csabát, őt, ahogy fogalmazott, “nem szeretné semmilyen politikai intézmény közelében látni”, de ha az előválasztást megnyeri, az a választók akarata.

Arra a felvetésre, hogy mit gondol Márki-Zay Péter vagy Dobrev Klára személyéről, Fekete-Győr azt mondta:

Márki-Zay, vagy Dobrev nem kizárt, hogy “Fekete-Győr vagy, Donáth sem kizárt”.

Forrás

járványhelyzet

Egy hozzászólás itt: “Fekete-Győr a közös miniszterelnök-jelöltről: Márki-Zay, vagy Dobrev nem kizárt, ahogy Fekete-Győr, vagy Donáth sem kizárt

 • 2020.09.26 - 13:31
  Közvetlen hivatkozás

  HÜLLŐ SZEMŰEK SZEMFÉNYVESZTÉSE: MAGYARORSZÁGON!!!
  ÁLLAMPOLGÁRI KÖVETELÉS A ZSIRMÁJAS FELCSÚTI REPTILIAN, CION-BOLSEVIK ÜGYNÖK (ORBÁN VIKTOR!) KORMÁNYÁHOZ, A MAGYAROKAT SEMMIBE VEVŐ ÉS AZ ALAPTÖRVÉNYT MEGERŐSZAKOLÓ KÚRIÁHOZ, ún. MNB-hez; – AKIK A HÁBORÚKBAN ÉRDEKELT HÁTTÉRHATALOM KEGYENCEKÉNT A GYARMATOSÍTÓ BANKÁRKASZT ÉS LAKÁSMAFFIA PARANCSAIT TELJESÍTIK!!!
  Megátalkodott dr. Darák Péter elnök, dr. Wellmann György kollégiumvezető és dr. Matolcsy György elnök! Alaptörvény XXV. cikk alapján panasszal élek a Kúria és az MNB alaptörvény-ellenes működése miatt. Az ún. Kúria és a “magyar” Nemzeti Bank, különböző rendű idegen érdekeket képviselő testületei normatív erejű fogyasztóellenes állásfoglalásokat adnak ki; – az az Európai Unió jogával szemben és a magyar törvényekkel szemben is az ítélkezési gyakorlat számára. Az Orbán kormány diktátumait teljesítő Kúria Konzultációs Testülete 2019.04.10. és 2019.06.19. üléseinek devizahiteles tárgyú állásfoglalásaival kapcsolatban követeljük, hogy a náci magatartást és “technikai” trükköket alkalmazó bírómaffia vonuljon vissza és vonja vissza hazugságait, mert az ún. Kúriát semmi nem hatalmazza fel az Európai Unió jogának értelmezésére (különösen mellőzésére) és a magyar hatályos törvények contra legem (jogalkotói) értelmezésére (pl. DH2 tv. 37.§ (1) lex specialis hatályossá nyilvánítás kizárása lex generalis rPtk. 237.§ jogi alapokra hivatkozással!!! A mindenkori magyarországi kormány adómentes maffia szervezetét az a 320 közjegyző alkotja, akik 27 éves illegális létük alatt 5 ezer milliárd forintot passzíroztak ki a magyar keresztény állampolgárokból – ami alsó hangon is negyed évszázados költségvetési csalássorozat!!! Ez a 320 fős velejéig romlott társaság tartja rettegésben a mindenkori kormánybűnözőkkel Magyarország becsületes lakosságát!!! „Sikeres VÉGREHAJTÓK” keresete 2018-ban: MAGYARORSZÁG SIKERES VÁLLALKOZÓI 2018. Balogh Ágnes Végrehajtói Irodája Utolsó éves nettó árbevétel 244 921 000 HUF Dr. Murzsa György Végrehajtói Irodája Utolsó éves nettó árbevétel 138 361 000 HUF Bakó János Végrehajtói Irodája Utolsó éves nettó árbevétel 229 323 000 HUF KRISTÓFY ÉS TÁRSA VÉGREHAJTÓ IRODA Utolsó éves nettó árbevétel 249 632 000 HUF Bihari és Társa Végrehajtó Iroda Utolsó éves nettó árbevétel 418 979 000 HUF Dr. Fodor Tamás Végrehajtói Irodája Utolsó éves nettó árbevétel 906 704 000 HUF DR. RADICS CSABA Végrehajtói Irodája Utolsó éves nettó árbevétel 311 600 000 HUF Csicskaszervezetük az a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar, akiknek illegális adócsaló végrehajtói; – álnéven licitálhatnak, család gyilkolhatnak, lakás és új honfoglaló terroristákkal generálhatják a halszemű zsidó telepesek és hidegvérű gyíkemberek több százezres tömegeinek nemzettestbe oltását!…:O

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük