A pártelnök meggyőződése, hogy az együttműködésről nem beszélni kell, hanem csinálni:

“De a kormányt nem a koordináció fogja megbuktatni, hanem az, ha emberek milliói érzik, hogy el tudjuk takarítani a tolvajokat az ország éléről, ha van olyan politikai generáció, akinek elhiszik, hogy az adóból nem limuzint akar magának, hanem jól működő kórházakat, iskolákat csinálna.”

Hangsúlyozta, komoly esélyét látja annak, hogy az ellenzéki pártok közötti együttműködés folytatódni fog:


“Megváltozott a helyzet, a parlamenti ellenzék egy része is készen áll a kemény fellépésre a hatalommal szemben. Ezzel már együtt tudunk működni. A párt teljes egységben azt támogatja, hogy az Európai Parlamenti választásokon önállóan induljunk, az önkormányzati választásokon azonban együttműködünk mindenkivel, leszámítva a Fidesz árnyékszervét, a Mi Hazánk Mozgalmat.”

Fekete-Győr nem foglalt egyértelműen állást

arról, hogy a Momentum részt vesz-e valamilyen módon a budapesti főpolgármester -jelölti előválasztáson. Ugyanakkor hozzátette:


“Tarlós István legyőzhető, ha egyetlen erős ellenzéki kihívója van. Azon vagyunk, hogy ezt a jelöltet, aki egy győztes jelölt, meggyőzzük, hogy van értelme harcba szállnia. Ha ez sikerül, Tarlósnak Budapesten vége.”

Orbán felcsúti háza az origó – onnan indul a Verhofstadt-óriásplakát hakni

A Momentum elnöke úgy véli, napjainkra dühössé és tetterőssé váltak az elégedetlen emberek.

Sokan felismerték, hogy Orbán Viktor az erő nyelvét érti, közösségben pedig nemcsak hangosak, de erősek is. Ebben a harcban – ugyanis ez harc –, amit a kormánnyal és a rendszerrel szemben vívnak, mindenki a szövetségesük, aki a Fidesszel szemben áll:

“Orbán Viktornál maradva, nála nagyobb hatalmú emberek is vesztettek már el mindent napok alatt. Minél tovább feszítik a húrt, minél tovább próbálják leuralni Magyarország minden szegletét, annál erőteljesebb lesz a reakció. Nem kell ehhez arab tavasz, láttunk már hasonlót a szomszédságban, Macedóniában, Ukrajnában, egykor Romániában is.” /…../ ” A felháborodás mindenesetre országos, a sztrájkra készülő munkavállalók azt érezhetik, hogy mögöttük vannak a diákok, a civilek, az ellenzéki pártok, és az ellenzéki, de még a fideszes szavazók jelentős része is. Orbán pedig azt érezheti, hiába költözik a Várba, inog alatta a trón.”

Fekete-Győr: Orbán Viktor nem menekülhet el a sorsa elől, üldözni fogjuk minden percében!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét