Sorting by

×

Fekete-Győr András kiakadt és a pénteken megjelent interjúja után nyilvános vitára “invitálja” Mészáros Lőrincet

Fekete-Győr Andrást nem nehéz kihozni a sodrából. A Momentum elnöke harcos fajta, így aztán szinte minden lehetséges alkalommal belemélyeszti fogsorát Orbán Viktor elevenjébe és mi lenne inkább “elevenje” a miniszterelnöknek, mint a gyerekkori barátjából általa fő magyar oligarchává lett bizonyos Mészáros Lőrinc.

Egy interjú és ami mögötte van

Pénteken a miniszterelnök reggeli igehirdetése szinte senkit nem lepett meg, alig volt benne szufla, ami nem is csoda a tegnapi magasra hangolt áriája után, amivel a sajtót próbálta lenyűgözni. Aki azt hitte, hogy na jó, akkor végre egy kormányközeli botrányos megnyilatkozásoktól mentes nap elé nézünk, az nagyot tévedett, mert jött, vagy hozták (ez itt a kérdés) a kormányközeli Indexnek “Nekem nincs mitől félnem címmel adott Mészáros-interjú és jól megkavarta a csendesnek induló nap hangulatát.

Ez is azok közé a megszólalások közé tartozik, amelyen azok is vitáznak, akik nem olvasták. Ön ne legyen ilyen, hiszen olyan kordokumentumot hagyhat ki, ami ritkaság. Ebben a cikkben, amelynek keletkezési körülményének genezisét alább pertraktálja Fekete-Győr András pártelnöki bejegyzése, a “legyártók” minden igyekezete ellenére megmutatkozik a rezsimnek a csontritkulásos, fekélyekkel borított teste, holott láthatóan kétkézzel igyekeznek szórni rá a szépségflastromot.

Fekete-győr

Fekete-Győr és a kihívás

“Bármikor van szó “Mészáros Lőrincről”, érdemes idézőjelbe tenni a nevét (hiszen valójában mindig Orbán Viktorról van szó), a fideszesített Indexnek adott interjúja után pedig különösen indokolt: a benne szereplő “válaszokat”, vagy Mészárosék PR-osztályán, vagy konkrétan a propagandaminisztériumban állították össze. De ha már úgyis okosabbnak gondolja magát Zuckerbergnél, (Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője ezzel szemben úgy véli, ő okosabb, mint a Facebook alapítója, és ezért gazdagodott példátlan mértékben,.. szerk) ezt igazán bemutathatná élőben is:

ezért meghívom egy élőben közvetített beszélgetésre, ahol nagyon szívesen elmagyarázom neki, hogy mi a bajom a gazdagodásával, a szállodái állami támogatásával, és hogy mi az a felcsúti per.

És mondja a szemembe azt is, amit az Indexen a szájába adtak: hogy ő nem követett el semmit, és nem fél a felelősségre vonástól, mert tisztességes vállalkozónak tartja magát. Ha valóban “transzparensen” működik a közpénzből kitömött cégbirodalma, akkor tartozik annyival az embereknek, hogy nemcsak egy más által megírt PR-interjúban számol el a nyilvánosság felé. Lássuk, hogyan érvel Magyarország gazdasági zsenije élőben, derüljön ki, hogy tényleg a saját szavai olvashatóak-e az Indexen.”

Ha már forogna a film a vitáról, most csak azt mondanánk: ennyi!

(Képünk eredetijén: Madame de Pompadour és XV. Lajos)

 

Fekete-Győr

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.