Fekete-Győr András marad a Momentum elnöke

Tisztújító kongresszust tartott a Momentum. Fekete-Győr Andrásnak két kihívója volt, a küldöttek többsége – 56 százaléka – a régi-új elnök mellett tette le a voksát.

Az elnöki tisztségért hárman szállnak versenybe, Fekete-Győr András mellett Dukán András Ferenc, aki az előző elnökségben is benne volt, illetve Nemes Balázs, aki még a párt mozgalmi életének időszakában volt elnökségi tag.

Az Azonnali.hu információi szerint a Momentum küldöttgyűlése a folytatásra szavazott: Fekete-Győr András a küldöttek 56 százalékának támogatásával újrázhat.

Ezt a párt szóvivője, Hajnal Miklós is megerősítette a portálnak. Fekete-Győr Andrást a párt 84 fős küldöttgyűlése titkos szavazással választotta meg a Momentum Mozgalom elnökének. Nemes Balázs 26 százalékot, Dukán András Ferenc 18 százalékot kapott.

“A Momentum egyetlen év alatt csaknem 200 ezer szavazót tudott meggyőzni, ami ilyen rövid idő alatt szép teljesítmény. Folytatunk kell a megkezdett munkát, még többeket kell elérnünk, még többeknek kell elmondanunk, hogy milyen Magyarországot képzelünk el. Mozgalmi politizálásra van szükség, nem csak országosan hanem helyben is. Jelen kell lennünk a helyi közösségekben, tudnunk kell beszélni az emberekkel. A Momentumhoz a választások után országszerte több mint 5000-en csatlakoztak, nem csak városi fiatalok, hanem tenni akaró emberek kortól és lakóhelytől függetlenül. Ez is azt jelzi, hogy óriási igény van egy új politikai generációra az országban. Még nagyon hosszú út áll előttünk, de az irány jó, és a lelkesedés is megvan” – mondta a Momentum frissen újraválasztott elnöke a szavazás után.

Fekete-Győr András elnöki megbízatása 2 évre szól.

(Forrás: Azonnali.hu)

Kapcsolódó:

Fekete-Győr: Orbán Viktor nem menekülhet el a sorsa elől, üldözni fogjuk minden percében!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük