Fekete-Győr megzavarta a rend őreinek “nézését, meg a járását”, ja, és a szaglását….

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke hétfői sajtótájékoztatóján mesélte, hogy azzal vádolják a “sajnálatos decemberi események” kapcsán, hogy szándékosan összezavarta füstgyertyás akciójával a szerv odarendelt tagjait.

1-5 év

A Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, mivel a decemberi tüntetések alatt történt események miatt jelenleg börtönnel fenyegeti az ügyészség. Fekete-Győr a sajtótájékoztatón elmondta,

„a mai napon vallomást tettem az ellenem folyó koncepciós büntetőeljárásban, egytől öt évig terjedő börtönnel fenyegetnek azért, mert egy játékboltban kapható, pár grammos füstölőt célzottan a rendőrsorfal mögé ejtettem a decemberi tüntetéssorozat egyik tüntetésén.”

Rendőri vallomás a vád alappillére

Fekete-Győr szerint Orbán Viktor és kormánya így akarja őt ellehetetleníteni, majd felsorolt olyan ügyeket, melyekkel foglalkozhatna az ügyészség az övé helyett.

„Gondoljunk itt Tiborcz István eliosos bűncselekményeire, gondoljunk itt Rogán Antal ingatlan-bűncselekményeire, Orbán Ráhel szállodáira, az összes EU-s közbeszerzéssel kapcsolatos visszaélésre”.

A Momentum elnöke szakmaiatlansággal vádolta az ügyészséget, mivel szerinte

„számára teljesen ismeretlen blogokról”

tájékozódtak, és a Fidesz érdekében folytat koncepciós eljárást vele szemben – ugyanakkor a katonai ügyész munkáját elismerte, mivel szerinte az megfelelt az elvárásoknak.

Bizonyíték, ami mindkét fél szerint őket igazolja

Fekete-Győr ügyvédje, Rajmond Balázstól tudhattuk meg, hogy

„Fekete-Győr Andrást az ügyészség sem vádolja, illetve gyanúsítja azzal, (…) hogy bármilyen hivatalos személyt, rendőrt megdobott volna. A gyanúsítás mindössze azt tartalmazza, hogy az intézkedő rendőrsorfal mellé dobott füstkeltő eszközt.”

Álláspontja szerint nem állja meg a helyét a hivatalos személy elleni erőszak tényállása, mivel ügyvédi véleménye szerint a bizonyítékok az ő oldalukon állnak, így ejtetni szeretnék az ügyet – magyarán mint jogász, nem gondolja hogy egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítéljék a Momentum elnökét.

Mindeközben Szarvas Koppány Bendegúzt, a Momentum tagját, a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának volt elnökét, valamint Donáth Annát, illetve a párt EP-listavezetőjét, Cseh Katalint is hatósági személy elleni erőszakkal vádolják, miszerint a december 12-i és 13-i tüntetéseken ismeretlen tárgyakat dobott a rendőrsorfal felé, valamint füstkeltő eszközöket gyújtott meg, ezzel akadályozva a rendőrök látását és légzését, emellett

a rendőrség szerint kapszacinoid tartalmú könnygázt fújt a rendőrökre, továbbá egy szikrázó tárggyal is megdobta őket.

A Momentum volt képviselőjelöltje a gyanúsítás ellen panasszal élt, és a HVG információi szerint tanúvallomást nem tett. Amennyiben bűnösnek találják, őt is egytől öt évig terjedő börtönnel sújthatják.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Fekete-Győr megzavarta a rend őreinek “nézését, meg a járását”, ja, és a szaglását….

  • Avatar
    2020.09.29 - 11:02
    Közvetlen hivatkozás

    Semmi érdemi dolga nincs az ügyészségnek? Ez olyan rizsfelfújt mint a 2006-os szemkilövés, csak annak egy játékboltos változata.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük