Fekete Húsvét – Szerencsére vége az ünnepnek, a fiúk remélhetőleg abbahagyják a munkát, és kifújják magukat!

A kormány szemlátomást úgy véli, most mindent megtehet. Járvány is van, többnapos ünnep is volt, az emberek másra figyelnek. Szabad a vásár. Nem is fecséreltek el egyetlen percet sem.

1. Nagypénteken megjelentették a Magyar Közlönyben a munkarendet szabályozó új rendeletet

Mondanom sem kell, anélkül, hogy egy szót is egyeztettek volna a szakszervezetekkel. Bevezették a 24 hónapos munkaidőkeretet, amely semmivé teszi a kollektív szerződéseket. Eszerint két év alatt lehet ledolgoztatni a most esetleg megrövidült munkaidőt. Az természetes, hogy ilyenkor rugalmasságra van szükség, de nem úgy, hogy a döntést a munkaadó a munkavállaló beleegyezése nélkül hozhatja meg. Így a járvány után túlórapénz nélkül akár heti 60 órát is lehet dolgoztatni az alkalmazottakat.

Remek: aki a vírust túléli, majd agyondolgoztathatják.

2. Ugyanebben a nagypénteki közlönyben jelent meg a részmunkaidő esetén adható állami bérpótlék szabályozása

Kiderült, hogy ezt nem minden érintett vállalatnak adják, hanem csak azoknak, amelyek működése

“nemzetgazdasági érdek”.

Tartok tőle, ez majd pofára megy. Van egy fogadásom, kik azok, akiknek minden cége nemzetgazdasági érdeket szolgál.

3.A közművelődési szakszervezetek Nagycsütörtök délután kapták meg a törvénytervezetet,

amelyet kedden reggel 8.30-ig lehet véleményezniük. Szép, nyugodt húsvétjuk lehetett, hiszen egy tollvonással megszüntetik a kulturális terület (könyvtárak, múzeumok, levéltárak, művelődési otthonok, színházak, zenekarok) minden dolgozójának közalkalmazotti státuszát, vele egy átmeneti szakasz után a nyugdíjba beleszámító jubileumi jutalmat, és a kis fizetést ellensúlyozó, előnyösebben számított végkielégítést..Aki nem fogadja el az új státuszát, kirúgják.

 

4. A legembertelenebb húsvéti akció:

a miniszter ukáza értelmében a kórházaknak húsvét alatt kellett volna szabaddá tenniük ágyaik 60 százalékát, hazazavarni még ellátásra szoruló betegeket. Nyilván kell majd hely a koronavírusosoknak, de nem azonnal és nem előkészítés nélkül ennyi. Na persze aki más súlyos betegségben majd otthon hal meg, azzal nem kell rontani a koronavírusos statisztikát. Az Országos Rehabilitációs Intézet főigazgatóját máris leváltották, mert nem akarta vagy tudta kirakni gerinctörött, agysérült, frissen amputált betegeit.

Szerencsére vége az ünnepnek

A fiúk remélhetőleg abbahagyják a munkát, és kifújják magukat. Megérdemlik a pihenést.

Egy hozzászólás itt: “Fekete Húsvét – Szerencsére vége az ünnepnek, a fiúk remélhetőleg abbahagyják a munkát, és kifújják magukat!

  • 2020.04.14 - 08:56
    Közvetlen hivatkozás

    Csúnyán írom le, ahogy gondolom!! Szarnak itt rá a dokgozókra, csak a munkaadók kapnak kedvezményeket. Milyen dolog az, hogy 24 hónap alatt van lehetősége ledolgozni azt ami most járna!! Minimálbérből mindent fizetni kell és akkor csak azoknak van most is fizetési könnyítés, akiknek egyébként is van miből megélni, nem is nyomorult módon?? Hol itt az igazság??!! Meddig lehet még a munkavállalókat lehúzni! Szégyen és felháborító, amit csinálnak!!!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük