Igazi karácsonyi történet a becsületben megöregedett nénié, aki saját készítésű karácsonyi portékáját kínálja alig felöltözve és vallja: nem koldul, árul.

Ha van ideje, látogassa meg ….

A Facebook-on találtuk a történetet, ami 2019 Magyarországán játszódik, Európa közepén:

- Hirdetés -

A képen látható nénire egy hete itt a Fb-n figyeltem fel egy ismerősöm posztjában. Ma meglátogattam Őt. A 3. kerületben, az 1-es villamos megálló és az Árpád-hìd HÉV megálló közötti aluljáróban árulja a portékáját. Mikor mit…ma kézzel készített adventi asztaldíszeket, fehér babot, fagyöngycsokrot tudtam venni tőle.

Kb. 20 percig beszélgettem Vele

Leguggoltam mellé, hogy halljam Őt. Nagy a zaj és nagyon nagy a huzat, nekem a 20 perc is sok volt. Ő azt mondta, nem fázik, ” fel vagyok öltözve, csillagom!”. Én is kabátban, de még úgy is…

Mariann néninek hívják

Nem fogad el pénzt csak úgy ajándékba és fillérre kiszámolja a visszajárót. Ő -ahogy mondja- nem koldul, Ő árul!

Beszélgettünk. Róla, rólam

Sokat kérdezett a családomról. Amikor meghallotta, hogy Édesanyámnak választom a koszorút, a fagyöngycsokrot ajándékba adta mellé azzal, hogy alatta majd csókolják meg egymást Anyuék, garantáltan szerencsét fog hozni (első dolgom volt Anyuéknál a kérést teljesíttetni. Mariann néni szerint az a baj a mai világ embereivel, hogy túl gyorsan mondják: “NEM MEGY!”. Azt vallja, ha nincs kit megölelned, menj át a szomszédhoz és öleld meg őt. Mert nincs olyan, hogy nincs kit…Mariann néni szeméből bölcsesség és szeretet sugárzik.

Megkérdeztem, megengedi -e, hogy fotózzam.

A válasz szégyellős nőiességgel jött:

“Jó, de előbb szeretném én is megnézni a képeket!”

-és hangosan, szívből kacagott hozzá. Percekig nevettem Vele, legszívesebben összepuszilgattam volna. Mariann néni a beszélgetésünk végén áldást küldött a 3 fiamra és az Édesanyámra. Úgy szívből, őszintén és egyszerűen. És külön köszönöm Neki Édesanyám mai mosolyát, amivel ezt az ajándékot fogadta. Nagyon szépen mutat az ünnepi asztalán.

Mariann néni minden délután 3 órától van ott

Ha tehetitek, keressétek Őt meg, vásároljatok Tőle. Megérdemli. És ha arra jártok, egy kicsit beszélgessetek Vele. Bizony van mit tanulnunk Tőle..

4 HOZZÁSZÓLÁS

    • HOL VAN Kari Geri????? Karácsony gergely meg ezt elnézi??? Szomorú!!!! Már nem lehet Tarlósozni!!!!! ÚJ FŐVÁROSI VEZETÉS VAN!!!

    • Így karácsony táján miért használsz ilyen gyűlölettől fröcsögő hangnemet ?? Ez a néni maga is visszautasítaná, hogy idekeverd a róla szóló írásba a politikát. Mélyedj el egy kicsit magadba és ha így teszel,utána már az igazi nevedet is ide mered majd írni….

  1. Talán újra át kellene tanulmányozni idős Antall József által kidolgozott szegény-gondozási programot, /Egri-Norma/, mely Európa számára is példaértékű mind a mai napig is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét